Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENA SLIKA KAMPERA

Prije eksplozije kampera u Nashvilleu čula se prijeteća poruka, ranjeno troje ljudi

Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.12.2020.
u 21:37

Eksplozija se dogodila sjeverno od središta grada blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice country glazbe, nazvane "Batmanov toranj" zbog svog oblika.

Snažna eksplozija potresla je u petak ujutro središte Nashvillea, u američkoj saveznoj državi Tennessee, a policija navodi da je namjerno izazvana. Eksplozija je odjeknula u 6,30 po lokalnom vremenu ujutro na Božić i izazvala velike štete na pročeljima okolnih zgrada. 

Nekoliko stabala je iščupano i najmanje dva automobila su se zapalila, navela je policija. Policija je na na Twitteru napisala da se izgleda radi o namjerno izazvanoj eksploziji. 

 

Najmanje tri osobe su lakše ranjene i prebačene u bolnicu, rekli su vatrogasci, prenose mediji. 

Eksplozija se dogodila sjeverno od središta grada blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice country glazbe, nazvane "Batmanov toranj" zbog svog oblika. Policija je blokirala cijelu četvrt.

Policija je objavila da su službenici policije postaje Metro Nashville bili na mjestu događaja u to vrijeme zbog dojave o ispaljenim hicima kad su naišli na parkirani kamper. 

- Kamper je puštao snimljenu poruku koja je tvrdila da će bomba eksplodirati za 15 minuta - izjavio je šef policije John Drake tijekom konferencije za medije, prenosi CNN. 

Policijski službenici nisu vidjeli nikakve dokaze da je tamo bila pucnjava, no za svaki slučaj zatražili su pomoć te krenuli s evakuacijom okolnih zgrada. Međutim, tad je došlo do eksplozije. 

Policija je objavila na Twitteru i sliku kako izgleda kamper, te su zatražili pomoć javnosti. 

 

 

FBI je potvrdio za medije kako oni preuzimaju istragu. 

A vehicle burns near the site of an explosion in the area of Second and Commerce in Nashville A vehicle burns near the site of an explosion in the area of Second and Commerce in Nashville, Tennessee, U.S. December 25, 2020. Andrew Nelles/Tennessean.com/USA TODAY NETWORK via REUTERS. NO RESALES. NO ARCHIVES ANDREW NELLES/TENNESSEAN.COM
Foto: ANDREW NELLES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Svjedok Buck McCoy ispričao je medijima kako se eksplozija dogodila ravno ispred njegova doma, zbog čega su eksplodirali i prozori. 

- Sve je na ulici gorjelo. Tri automobila su bila u plamenu - kazao je, te objasnio kako je njega prije eksplozije probudila buka hitaca. Tad se ustao i otišao do prozora, no ništa nije vidio. 

Kazao je kad je pogledao kroz prozor nakon eksplozije da su drva bila iščupana, a stakla je bilo posvuda

- Ništa nije ostalo na Drugoj aveniji - nadometnuo je. 
 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
23:06 25.12.2020.

Džambo, ne samo to, nego je moj komentar uredno uklonjen iako nisam napisao ništa uvredljivo, agresivno a pogotovo ne neistinito. I izgleda da je upravo ovakav način cenzure nekome u SAD-u prepunio čašu. Dolaze polako vremena kada nekim profesijama nećee biti tako lagodan život kao do sada.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:49 25.12.2020.

"Kultne" zgrade???? Nikad nisam cuo da postoji kult vezan uz AT&T toranj u Nashville-u, TN. Ako mislite na zgradu po kojoj je doticni grad poznat to je onda definitivno i bez ikakve konkurencije Grand Ole Opry.

Avatar dzambo
dzambo
19:22 25.12.2020.

Za sad prva konferencija Policije i FBI-aja, oko 5.30 kad su se culi pucnji policija je dosla do vozila, i culi su tu rekordiranu poruku da ce doci do eksplozije i da se evakuira stanovnistvo, i policija je upravo to i pocela raditi i ic vrata do vrata i pozivati da stanovnistvo se udalji iz te ulice na sigurnu daljinu i istvoremeno je pozvana i ''bomb squad'' i dok su oni cekali posto su evakirali sve i otisli na sigurnu daljinu, u 6.30 doslo je do eksplozije i jedan policajac je povrijedjen za sluh mu od te ekplozije ostalih tezih ili mrtvih nije bilo...FBI I Policija za sad nece objavljivati vise informacija oko pocetka istrage.zgrade okolo su prilicno ostecene u blizini eksplozije a i par vozila je totalno unisteno koji su bili blizo i rupa od eksplozije prilicno je velika ostala djelovi tog RV-a vozila baceni su nekoliko spratova i leze na korovu tye AT& T zgrade.Policija nezna jeli iko bio unutra u tom RV vozilu i nisu nasli za sad nikakvo tijelo u blizini. Ali psi su nanjusili dijelove tijela na tom mjestu vozila al jos nije 100% sigurno I jos jednom poruka snimljena dolazila je iz tog vozila, sad normalno ici ce razni snimci pregledavanja ko je tacno dovezao taj RV i kada. Policija i FBI kazu da nisu dobili nikakvu obavijest dan il prije par dana za upozorenje postavljana te bombe, jos jednom upozorenje je pusteno rekordirano nesto sat do pola sata prije eksplozije i odbrojavanje je pocelo zadnjih 15 min.za sad to je to ovo ce trajati danima i sedmicama istrage.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije