Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova tragedija

Snažan potres od 7,8 stupnjeva pogodio Iran

iran,potres (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: irk/VLM, ig
16.04.2013.
u 13:10

Iran je danas u blizini granice s Pakistanom pogodio potres od čak 7,8 stupnjava. Prema posljednjim informacijama s Pakistanske strane granice poginulo je više od 30 osoba

Iran je danas u blizini granice s Pakistanom pogodio potres od čak 7,8 stupnjava po Richterovoj ljestvici. Prema posljednjim informacijama, broj poginulih u Pakistanu je 34, potvrdile su vlasti za AFP, prenosi Russia Today. Pakistanski radio objavio je kako je s njihove strane granice poginulo 39 ljudi.

Izvještaji o žrtvama potresa u Iranu se razlikuju, prenose svjetski mediji.

Kako prenosi Russia Today, guverner jedne provincije u Iranu rekao je da nije bilo poginulih u potresu u Iranu, izvijestila je novinska agencija ISNA, koju je citirao Reuters. - Na sreću potres nije rezultirao smrtnim slučajevima, kazao je Hatam Narouyi, guverner provincije Sistan i Balučistan za ISNA-u.

Iranska državna televizija i nacionalni seizmološki centar objavili su da je najmanje 40 osoba poginulo u novom razornom potresu koji je zatresao Iran. Kasnije su iranski državni mediji to opovrgnuli rekavši kako nemaju službene informacije o smrtno stradalima ili šteti nastaloj u potresu, prenosi CNN

Ovaj potres pogodio je Iran samo tjedan dana nakon snažnog potresa u kojem je poginulo 30 ljudi i više od 800 ih je ozlijeđeno. 

Potres je zabilježen u 15.14 sati po lokalnom vremenu (11.14 sati po srednjoeuropskom vremenu), a epicentar se nalazio na dubini od 15 kilometara, nedaleko od granice Irana i Pakistana, u blizini grada Khash s populacijom od oko 56,000 stanovnika. Nešto dalje od epicentra nalaze se gradovi Iranshahr, s preko 100 tisuća stanovnika, i Zahedan u kojem živi oko 550 tisuća stanovnika.

Ovo je najjači potres u Iranu od 1978. godine, kada je imao istu jačinu od 7,8 stupnjeva i u kojemu je stradalo gotovo 15 tisuća ljudi.

>>U razornom potresu u Iranu poginulo 30 ljudi, 850 ih ozlijeđeno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije