Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETIO SE U CRNOJ GORI

Trese se Balkan: Snažan potres magnitude 6.2 prema Richteru pogodio Grčku

Jak potres u Grčkoj
EMSC
03.03.2021.
u 12:52

Prema EMSC-u, potres se osjetio u gotovo svim državama bivše SFRJ osim Slovenije te u Bugarskoj, Italiji, Turskoj i Albaniji

Snažan potres u srijedu u 11:16 sati pogodio je Grčku

Prema prvim seizmološkim izračunima, potres je bio jačine 6.2 prema Richteru na dubini od 11 kilometara i s epicentrom pokraj grada Larise koji se nalazi na otprilike pola puta između Atene i Soluna. 

Dva su korisnika na Twitteru EMSC-a ostavila komentare da se potres snažno osjetio u Prištini i Podgorici. Prema EMSC-u, potres se osjetio u gotovo svim državama bivše SFRJ, osim Slovenije, te u Bugarskoj, Italiji, Turskoj i Albaniji. 

Prema najnovijim informacijama nisu zabilježene teže ozljede ili smrtni slučajevi dok se precizni izvještaji o nastaloj šteti još čekaju. 

Nakon najsnažnijeg potresa zabilježena je serija potresa od kojih je jedan bio jačine 5.0 prema Richteru, a drugi 4.0 prema Richteru

 

Ključne riječi

Komentara 33

5S
505.scrtom
13:59 03.03.2021.

treba početi graditi drvene zgrade i kuće,to je fleksibilan materijal,kompatibilan potresu

Avatar Vlaho
Vlaho
13:49 03.03.2021.

Opasnost za šire Dubrovačko područje sve do Makarske....stari bi iz Grada rekli: vrijeme je od trešnje. A zadnji 1979 je bio 7 rihtera

PI
Petar_Ivić
12:20 03.03.2021.

potres je bio u Grčkoj, ne na Bugarskoj planini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije