Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7.3 po richteru

Snažan potres kod Tonge, vlasti upozoravaju: 'Udaljite se od obale!'

Foto: New Zealand Force/NEWSCOM/EMSC
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.11.2022.
u 14:45

Epicentar potresa bio je 183 kilometra od grada Neiafu, a Euromediteranski seizmološki centar izdao je upozorenje kako bi moglo doći do tsunamija

Kod Tonge je u Tihom oceanu u 11.48 sati zabilježen snažan potres magnitude od 7.3 po Richteru, a prvotno je izdano i upozorenje za tsunami koje je u međuvremenu ukinuto.

Epicentar potresa bio je 183 kilometra od grada Neiafu, a Euromediteranski seizmološki centar ranije je izdao upozorenje kako bi moglo doći do tsunamija.

"Na temelju svih dostupnih podataka opasnost od tsunamija od ovog potresa sada je prošla", objavio je američki Pacifički centar za upozoravanje na cunami.

Potres se dogodio na dubini od 24,8 kilometara, oko 207 kilometara istočno-jugoistočno od Neaifua, po Američkom geološkom zavodu (USGS).

Meteorološka služba Tonge nastavila je upozoravati stanovnike da ostanu u unutrašnjosti i na uzvisinama.

"Molimo vas da ostanete u unutrašnjosti i na uzvisini i slušate radio do daljnjih savjeta. Za pomorce, maknite se od grebena u duboke oceane", stoji na njihovoj Facebook stranici.

U toj južnopacifičkoj naciji živi oko 105.000 ljudi.

U siječnju je erupcija vulkana Hunga Tonga-Hunga Ha'apaija izazvala tsunami koji je uništio sela i resorte. Poginulo je najmanje troje ljudi. 

>> VIDEO Snažan potres magnitude 5.7 po Richteru pogodio Italiju, a probudio je i Hrvate: 'Osjetilo se ljuljanje zgrade'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije