Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAK

Snage ISIL-a 'na manje od 2 kilometra od ulaska u Bagdad'

irak
Foto: Reuters/PIXSELL
29.09.2014.
u 12:26

Podsjetimo, američki predsjednik Barack Obama priznao je da je SAD podcijenio jačanje Islamske države te precijenio sposobnost i volju iračke vojske da se bori protiv te militantne skupine

Snage ISIL-a u ponedjeljak ujutro približavale su se Bagdadu u Iraku te se nalaze manje od dva kilometra od ulaza u grad. Izvijestila je to organizacija Zaklada za pomoć i pomirenje na Bliskom istoku, prenosi The Independent.

- Rekli su da se to nikad neće dogoditi, no sada samo što nije. Obama kaže da je precijenio što iračka vojska može učiniti.Pa vi ovdje trebate biti samo vrlo kratko da bi znali da oni mogu učiniti vrlo malo, dodali su iz Zaklade.

Podsjetimo, američki predsjednik Barack Obama priznao je da je SAD podcijenio jačanje Islamske države te precijenio sposobnost i volju iračke vojske da se bori protiv te militantne skupine. - To je točno, to je apsolutno točno - izjavio je Obama u intervjuu za emisiju 60 Minutes, javlja CBS News.

>> Obama priznao pogrešku: Podcijenili smo Islamsku državu

>> ISIL uništio jednu od najstarijih kršćanskih crkava iz 7. stoljeća i dio stare džamije Al Arbai

Ključne riječi

Komentara 12

EN
enigma898
14:35 29.09.2014.

Ako se Iračani ne žele borit protiv ISIL-a, onda ih treba ostavit na miru, pa kako im bude u novoj državi.

ZR
Zrakomlat
14:37 29.09.2014.

40% americkog duga je emiratima... sta se drugo ocekivalo.

Avatar reference
reference
14:02 29.09.2014.

pa normalno kad ovi bombardiraju rafinerije po siriji, to im je I bio cilj cijelo vrijeme nego dosad nisu mogli a sad imaju izgovor. cuj oni bombardiraju rafinerije I nista manje nego bas po sriji kao da isis ne moze crpsti naftu, ahahaaa . amerikancima je za cilj I bilo unistenje sirijskih rafinerija hebe se njima za isis. pa niste valjda toliko svi blesavi da ne kuzite o cemu se radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije