Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV IS-A

Snage iračkih Kurda ušle u strateški važan Sindžar

Sindžar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
13.11.2015.
u 10:07

Sindžar se nalazi na glavnoj cesti koja povezuje irački grad Mosul, koji je pod kontrolom IS-a, i grad Raku koji je njihovo uporište u susjednoj Siriji

Snage iračkih Kurda ušle su danas u Sindžar, strateški važan grad na sjeveru Iraka koji žele preuzeti od Islamske države.

O okviru operacije pokrenute u četvrtak uz potporu međunarodne koalicije predvođene SAD-om, borci pešmerga ušli su "iz svih smjerova" u grad koji je doživio masovna razaranja, kako bi ga počeli čistiti od džihadista.

Potpomognuti američkim zračnim napadima, Kurdi su odsjekli Sindžar od istoka i zapada u četvrtak, u ofenzivi protiv Islamske države koja bi se mogla pokazati ključnom u naporima da se porazi džihadistička skupina.

Sindžar se nalazi na glavnoj cesti koja povezuje irački grad Mosul, koji je pod kontrolom IS-a, i grad Raku koji je njihovo uporište u susjednoj Siriji.

>> Američka vojska dronom gađala Jihadi Johna. Jesu li ga ubili?

>> Islamska država prijeti napadima na Rusiju

Ključne riječi

Komentara 20

MN
matija njavro
14:14 13.11.2015.

Čim su rusi počeli igrati šah, ameri odmah nekim ''čudom'' evo počinju polučiti rezultate na fronti a godinu dana - ništa! Zanimljivo.

GV
golub Vaso
10:59 13.11.2015.

Dok turska, nato članica planira spašavanje kozoj.ba kod Aleppa gdje je počela bežanija, ali to urednici iz Buzina ne puštaju u javnost

KI
Kissinger
11:45 13.11.2015.

"strateški grad"-prije rata 6000 stanovnika,sada grad duhova.Sinjar je ISIL napustio prije nekoliko dana i povukli se u smjeru Mosula !daj nekaj napišite što se dešava oko Aleppa,pokrajinama Dara,Homs,Idlib ? Po vama SAA,Iranska garda i Hesbollah čkome ?možebitno su rusi napustili Siriju ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije