Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvoreno rodilište

Smrt bebe makarske trudnice puka koincidencija

bebe
Arhiva VL
17.05.2010.
u 23:16

Pojavile su se glasine da je riječ o prvoj žrtvi nedavne odluke ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića o zatvaranju rodilišta u Makarskoj.

Zbog smrti bebe mlade makarske trudnice, prvorotkinje, pojavile su se glasine da je riječ o prvoj žrtvi nedavne odluke ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića o zatvaranju rodilišta u Makarskoj.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo iz krugova medicinskih djelatnika, riječ je o pukoj koincidenciji i slučaju koji se ne može povezati sa zatvaranjem rodilišta. Dijete je umrlo zato što mu se najvjerojatnije pupkovina omotala oko vrata.

Večernjakovi izvori kazuju da je trudnica u noći s petka na subotu došla u stanicu Hitne pomoći u Makarskoj gdje su konstatirali da ima trudove i uputili je u Klinički bolnički centar u Splitu. Dva sata nakon toga rodila je mrtvo dijete. No, nitko ne zna koliko je sati ili možda čak dana beba bila mrtva.

Trudnoću mlade Makaranke vodio je jedan splitski ginekolog i pretpostavlja se da bi ona ionako došla roditi u Split. Nitko ne može tvrditi da bi beba bila spašena da rodilište u Makarskoj nije zatvoreno, ali mnogi su skloni prognozirati da će se događati nemili slučajevi baš zato što će trudnice iz Makarske morati rađati u Splitu. Pogotovo ljeti, kad su uobičajene gužve na Jadranskoj magistrali.

Komentara 8

AG
Albertov_guru
00:25 18.05.2010.

Tko je ono rekao da neki moraju i umrijeti? Osobno mi je jako zanimljivo da je ova vijest prošla prilično potplasirano u medijima. Valjda je Milinovićeva riječ zakon u ovoj zemlji pa tako i to da je to \"puka koncidencija\". Članak je zadnja ljiga. U dobrom dijelu nije informativan nego čisto prodavanje magle i demagogije. \"Nitko ne može tvrditi da bi beba bila spašena da rodilište u Makarskoj nije zatvoreno\" Idioti! Nitko ti ne garantira ni da ćeš preživjeti operaciju slijepog crijeva, pa to ipak nije argument za ukidanje takvih operacija.

BO
bomba
08:25 18.05.2010.

Od bruto plaće dobar dio ode na zdrastveno osiguranje ili u narodu popularno socijalno. Što bolnica ima stim? Bolnica treba da naplati svoje usluge od socijalnog. Treba razdvojiti to dvoje i imat ćemo jasniju sliku tko potkrada osiguranje a tko bolnice. Za svoje osiguranje želim što kvalitetniju uslugu i po mogučnosti u svom mjestu. Nije problem za moju generaciju već ako se ovim trendom nastavi buduće generacije neće imati nikakve stručnjake ili visoko obrazovane ljude zato što to tako ministar hoće. Ja hoću i da se male sredine razvijaju prema njihovim potrebama i da od porođaja ne prave bauk jer je to normalna prirodna pojava i prije su majke rađale bez doktora, a ako gospodin ministar opet hoće takvo stanje onda je na pravom putu. To vam je isto kad pravite kuću a toalet gradite 100 m od kuće. Gospodine ministre topla voda je došla i u kuće na selu i nema potrebe da gradite WC van kuće.

FR
freedy49
08:52 18.05.2010.

pa zašto doktorima služi ultrazvuk,nego da provjere dijete u kakvom je stanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije