Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svemirski centar Kennedy

Šmrkali kokain dok su sastavljali shuttle Discovery!

Shuttle1
Foto: Reuters/Arhiva VL
1/7
15.01.2010.
u 02:17

Hangar u kojemu je pronađen narkotik područje je strogo ograničenog kretanja, pa se istražitelji koji testiraju zaposlene na narkotike nadaju da će uhvatiti krivce.

NASA istražuje kako se moglo dogoditi da je mala količina kokaina mogla završiti u hangaru za pripremanje shuttlea Discovery. Hangar čiji je službeni naziv Orbiter Processing Facility, područje je u koje smije ući samo osoblje koje radi na shuttleu.

Nakon što su o istrazi izvijestili portali NASA Watch i SpaceRef, i sam je Svemirski centar Kennedy izdao priopćenje da "se incident pomnjivo istražuje" te da "nema sigurnosnih problema za samu letjelicu i posao obavljenom na njoj". Dakako, u priopćenju se spominje samo "nedopuštena tvar" i naglašava NASA-ina "nulta snošljivost za izgrede te vrste".

Nema naznaka da je itko od osoblja koristio kokain, ali se svi podvrgavaju testu na narkotike. Ulove li prijestupnika, slijedi mu kaznena prijava i otkaz.

Discovery se priprema za svoju posljednju misiju STS-131 prema Međunarodnoj svemirskoj postaji. Prije njega onamo bi 7. veljače trebao u pretposljednju misiju STS-130 poletjeti raketoplan Endeavour.

Komentara 2

OB
-obrisani-
05:51 15.01.2010.

ma sto se mene tice mogli su smrkat i ljepilo

OB
-obrisani-
04:53 18.01.2010.

tebi su se u glavi izgleda zašmkali šmrklji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije