Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Smotra 'Florijanovo 2013' okupila više od 500 vatrogasaca

virovitica,vatrogasci,portal (1)
Foto: Maja Šantoši
1/9
28.04.2013.
u 15:31

Povodom Dana zaštitnika vatrogasaca Sv.Florijana, u Virovitici se na vatrogasnoj smotri ''Florijanovo 2013'' okupilo više od 500 vatrogasaca s područja virovitičko-podravske županije kako bi proslavili svoj dan

Više od 500 vatrogasaca s područja virovitičko-podravske županije okupilo se danas u Virovitici kako bi zajedno proslavili blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Povodom 20. godišnjice postojanja Vatrogasne zajednice virovitičko-podravske županije, održani su prigodni svečani govori, zanimljive vatrogasne vježbe i razmijenjeni vrijedni darovi. Čak četiri vatrogasna vozila i 48 zaštitnih vatrogasnih odijela podijelo je župan Tomislav Tolušić članovima pobjedničkih vatrogasnih postrojbi, a isto tako i predao ključeve novog prostora koji je darovan Vatrogasnoj zajednici županije u Virovitici.

Svečanost je započela u prisutnosti čak 505 vatrogasaca i 36 vatrogasnih vozila na kojoj je izvršena smotra koju je predvodio župan Tolušić u pratnji vatrogasca Stjepana Venusa. Kolona od 36 vatrogasnih vozila provozala se virovitičkim ulicama u najljepšem sjaju i privukla pažnju svih virovitičana s nedjeljne špice. Na vatrogasnoj svečanosti su uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, načelnike hrvatske vatrogasne zajednice, prisustvovali i načelnik policijske uprave Mirko Kostelac, pročelnik centra 112 u Virovitici Josip Job te gradonačelnik Ivica Kirin.

Nadahnuće i samosvijest o važnosti posla koji obavljaju vatrogasci potvrđuju svakodnevno, a prisjetili su se i osnivačke skupštine koja je održana prije 20. Godina u Slatini, 23.7.1993. gdje je započela s radom inicijativna skupina vatrogastva na području županije. Danas na području virovitičko-podravske županije ima više 2500 vatrogasaca i vatrogaskinja , a vatrogasne postrojbe su raspoređene po gotovo svim općinama. Vatrogasna udruga je najbrojnija u županiji, a ima svoje zajednice u tri grada, 10 općina i tri samostalna vatrogasna društva. Predsjednik DVD-a Željko Palković u svom pozdravnom govoru istaknuo je da je uzajamni rad i dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca uspješan zbog predanosti radu, jer svaki profesionalac koji pristupa poslu s poštovanjem i odanošću, dobro ga i obavlja.

Pomoć drugima je najvažniji poziv svakog vatrogasca i to daje snagu i poticaj svim vatrogascima. Vatrogasci brinu o svim društvima i svi se zalaganjem trude što više dati svom poslu, istaknuo je. Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH , vatrogascima se obratio zamjenik ravnatelja Nikola Gaće, te izrazio velike riječi pohvale za rad i predanost u obavljanju svog posla. Saborski zastupnik Josip Đakić je istaknuo da u svakoj općini postoje vatrogasci koji svoj rad, trud i živote ulažu u sigurnost drugih, a to svim građanima omogućuje ljepši, bolji i sigurniji život u županiji. Župan Tolušić je istaknuo da su milijunska sredstva uložena u rad vatrogasnih postrojbi te da su vatrogasci danas u samom vrhu društva i tvrdi da je financijska pomoć tek uvjet da se ostvari cilj sigurnosti građana. Tolušić je istaknuo da je poboljšanje u radu i ulaganjima vidljivo, ali da se može i puno više učiniti, misleći pri tom na uređene domove vatrogastva, te nagradu za volonterski rad svima koji predano obavljaju svoj posao. Svaka vatrogasna zajednica je dobila tri vatrogasna zaštitna odijela koja su redom podijeljena predstavnicima DVD-ova, a svečanost je završena uručenjem ključeva od kombi vozila općini Velika Črešnjevica, Nova Bukovica i Slatina, te općina Crnac koja je na dar dobila vatrogasni kamion, i Vatrogasna postrojba Virovitica koja je od grada Virovitice za svoj 20-ti rođendan dobila novi prostor.

>>U vatrogascima sa šest godina, 
a članovi su i cijele obitelji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije