Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova provokacija

Smotao listove Biblije i Kura'na u "joint" i zapalio ga pred kamerom

Terry Stuart
YOUTUBE
13.09.2010.
u 17:07

"Biblija nešto bolje gori od Kur’ana. Ipak, to su samo knjige, nema to nikakve veze s vjerom", ocjenjuje australski odvjetnik Alex Stewart.

Iako su Amerikanci uspjeli nagovoriti floridskog pastora Terryja Jonesa da odustane od javnog spaljivanja Kur’ana, sveta knjiga muslimana zajedno je s Biblijom, svetom knjigom kršćana, ipak izgorjela. I to, ni manje ni više nego obavijena dimom marihuane. Naime, 29-godišnji Alex Stewart, odvjetnik iz australskog Brisbanea, odlučio je provjeriti koji su listovi dviju svetih knjiga bolji za “rolanje trave” pa je snimio 12-minutni kućni film na kojemu se jasno vidi kako trga stranice iz Kur’ana i Biblije te u njih stavlja tvar koja neobično podsjeća na marihuanu. A zatim, s uživanjem, pripaljuje oba “jointa” te uvlači dimove.

– Biblija nešto bolje gori od Kur’ana. Ipak, to su samo knjige, nema to nikakve veze s vjerom – ocjenjuje Stewart na kraju svoga filma objavljenog i na YouTubeu. Dok je pušio stranicu Kur’ana, pitao se:

– Što bi Muhamed rekao na ovo? Je li to vulgarnost, je li to bogohuljenje? I je li to uopće važno?

Ipak, koliko god se on nadao pozitivnim reakcijama, javnost je bila zgrožena i jednoglasna u osudi njegova filma.

– Njegovi su postupci vrlo uvredljivi za sve vjernike i ovaj film zasigurno ne doprinosi svjetskom miru i međusobnoj toleranciji – izjavio je predstavnik Australske federacije islamskog savjeta. Islamski lideri u Australiji ipak su pozvali muslimansko stanovništvo da ne reagira na ovu provokaciju.

Vidjevši buru koja se sprema, Stewart je podvio rep, uzeo neplaćeni godišnji sa Sveučilišta u Queenslandu, gdje je zaposlen, i nestao. Oglasio se samo na portalu udruge ateista napominjući da je, kako je ustvrdio, video bio samo šala te da stvari u životu ne treba uzimati pretjerano ozbiljno.

“I ne, nije bila marihuana nego komadići trave”, napisao je Stewart, koji je sada već svjestan da će zbog svog nepromišljenog postupka najvjerojatnije ostati bez posla.

Ključne riječi

Komentara 66

Avatar Rubirosa
Rubirosa
17:39 13.09.2010.

*ebi ga sad se mora skrivati u Australskim\"Prasumama\" zbog dva jointa......:)

OB
-obrisani-
21:24 13.09.2010.

inter \"Ako netko želi omalovažavati nečiju vjeru to može učiniti u zapadnom svijetu kada god želi. A dali ja onda mogu uzeti sliku njegovog: mame, tate, kćeri.\" ____________________________________ Nonsens. Oli su tvoji roditelji izrikom spomenuti u Kuranu i/li Bibliji ? Uz fotke, dakako.

PO
pocrn
09:20 15.09.2010.

..he..he..zanimljivo kod ovakvih \"stvari\" je kako se islamisti odmah doticu svjetskoga mira, tolernacije, samopostovanja i postovanja prema drugima, slobode zivljenja govora i uvjerenja....dakle svega onoga sto isti ni nemaju u obicnom zivotu svojih pucana, oduztog im u ime onoga koje je istima to i oduzelo..!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije