Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ipsilon

Smoković: Kava i nakit nisu dokaz za korupciju

\'09.05.2011. Rijeka  -  Pocelo sudjenje u slucaju Ipsilon, odnosno prvoptuzenom Drazenu Golemovicu i jos osmero osoba protiv kojih je USKOK u listopadu 2009. podignuo optuznicu zbog vise kaznjivih dj
Goran Kovačić/Pixsell
16.06.2011.
u 19:25

Šestero optuženih koji su priznali optužbe traže blaže kazne, troje koje nije priznalo tvrde da nema dokaza protiv njih

Završnim govorima optužbe i obrane jučer je na riječkom Županijskom sudu završeno suđenje za devetero optuženih u aferi Ipsilon, a presuda će biti objavljena u utorak.

Za prvooptuženog Dražena Golemovića njegova je obrana zatražila ukidanje pritvora, s čime se složila i tužiteljica USKOK-a Sajonara Čulina, uz izricanje mjere opreza, no o tome će se vijeće suca Saše Cvijetića očitovati prilikom objave presude.

– Ovo je najteža optužnica za korupciju u Istri, devet osoba je optuženo, a svi, osim Golemovića, službene su osobe koje su počinile kaznena djela u tom svojstvu protiv službene dužnosti, što upućuje na kapilarnu korupciju – kazala je tužiteljica Čulina obrazlažući dalje kako su priznanja šestero optuženih potkrijepljena iskazima svjedoka, dokumentacijom i tajnim snimkama te smatra da je optužnica u potpunosti dokazana i u odnosu na njih i troje koji se ne smatraju krivima. Zatražila je da se oglase krivima te da im se prilikom odmjeravanja kazne otegotnim cijeni dugotrajnost i upornost te kapilarna korupcija, a olakotnim priznanja, obiteljske prilike i kajanje.

Obrane Golemovića i petero optuženih policajaca i poreznika u svojim su završnim govorima isticali olakotne okolnosti: priznanja, kajanje, neosuđivanost, roditeljstvo i posebno činjenicu da u cijelom slučaju nema imovinske koristi, a posljedice, zbog gubitka radnih mjesta, trpe sami optuženi. Zatražili su blage kazne ili uvjetne osude. Obrane policajca Ž. Mullera i carinika S. Legovića, koji nisu priznali krivnju, tvrde da dokaza protiv njih nema pa su zatražili oslobađajuće presude, a isto je zatražila i bivša državna odvjetnica Davorka Smoković ističući da “druženje, kave i ogrlica nisu dokaz njezina nezakonitog postupanja”.

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
21:26 16.06.2011.

Ak sam dobro skužil, zlatna ogrlica recimo s čipkastim privjeskom na kojem je omanji crni dijamant od nekih 50-ak karata, a oko njega desetak crvenih rubina....to je normalno poklonit nekome kog si vidio dva puta u životu al ste zato \"uspješno\" poslovali ???

OB
-obrisani-
21:54 16.06.2011.

Kava možda i nije dokaz za korupciju,ali ako nije nakit,zlatni,dijamantni,brilijantni onda ni novac poput Ojra,Funta il $ nije također dokaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije