Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA LICA

Smjene na vatikanskom vrhu

Marc Ouellet
AFP
30.06.2010.
u 17:32

Ured za tisak Svete Stolice objavio je danas da je papa Benedikt XVI. postavio nove ljude na nekim ključnim položajima te osnovao novo papinsko vijeće, ono za ponovnu evangelizaciju u zapadnim zemljama.

RIM – Ured za tisak Svete Stolice objavio je danas da je papa Benedikt XVI. postavio nove ljude na nekim ključnim položajima te osnovao novo papinsko vijeće, ono za ponovnu evangelizaciju u zapadnim zemljama. Papa je dosadašnjeg nadbiskupa Quebeca i primasa Kanade kardinala Marca Ouelleta (66) imenovao pročelnikom Kongregacije za biskupe i predsjednikom Papinske komisije za Južnu Ameriku. Na tom položaju Ouellet nasljeđuje kardinala Giovannija Battistu Reu (76) koji odlazi u mirovinu nakon što je bio na čelu Kongregacije za biskupe od 2000. godine kamo ga je postavio Ivan Pavao II., koji ga je 2003. imenovao i kardinalom.

Papa Benedikt XVI. imenovao je danas mons. Rina Fisichellu (59) predsjednikom novoosnovanog Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije zapadnih zemalja. Mons. Fisichella je do sada bio rektor Papinskog sveučilišta Lateranense i predsjednik Papinske akademije za život.

Papa je imenovao mons. Ignacija Carrasca de Paula (73), Španjolca iz Opus Deija, za predsjednika Papinske akademije za život. Salezijanac don Enrico dal Covolo (60) imenovan je na položaj rektora Papinske lateranske akademije. Papa je imenovao mons. Celestina Migliorea (58), dosadašnjeg predstavnika Svete Stolice u  Ujedinjenim narodima, novim apostolskim nuncijem u Poljskoj.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:10 01.07.2010.

Pošto je Crkva bila u \"drijemežu\" i nije vidjela što sotona rešeta njene službenike, vrijeme je da se \"probudi\" moli, žrtvuje\" i izvede ovo bijedno čovječanstvo iz apostazije ,( grijeha i neznanja) u život, život u izobilju jer cijela planeta TRPI ovu nedjelotvornost i grijeh koji se uvukao u nju.

HA
haman
09:29 01.07.2010.

i kak će nas to ponovno evangelizirat? poslat će nam muškarce u haljinama koji će djeci dijelit lizalice ispod mantije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije