Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ton i slika

Smijenjenog savjetnika Živkovića u SDP je pozvao pokojni Račan

milan živković žile
Žarko Bašić/PIXSELL
08.12.2012.
u 14:58

Živković je temeljit, obrazovan i principijelan. Nikada ništa nije predložio, a da to nije dobro istražio, rekao je B. Malešević

Dok u Hrvatskoj traje opća pomutnja zbog prijedloga novog načina naplate TV pristojbe, onaj kojeg su prokazali kao “glavnog krivca”, odnosno autora tog prijedloga, i onaj kojeg su se svi odrekli, na službenom je putu. Milan F. Živković tako je i vijest o smjeni primio u – Nizozemskoj, ali nije bio voljan dati nikakav komentar jer se ispričao sastancima.

Živković je, inače, predsjednik SDP-ova Savjeta za kulturu i medije. U tu je stranku došao 2004. godine i to na osobni poziv pokojnog Ivice Račana. Deset je godina radio u agenciji Design System Borisa Maleševića, a završio je studij kazališne režije.

– Milan je temeljit, obrazovan i principijelan čovjek. Usto je kreativan, a prije nego što bilo što predloži, to temeljito istraži. Ne vjerujem ni da je njegov prijedlog o TV pristojbi bio ishitren – rekao je Malešević. Živkovića je Račan, nastavio je, zapazio dok je radio u njegovoj agenciji koja je jedanaest godina radila za SDP. – U SDP je otišao 2004. godine. On je veliki poznavatelj kulture i subkulture – pohvalio ga je Malešević.

Živković je čest gost tribina i okruglih stolova o medijima. Nedavno je govorio o potrebi nove medijske politike te poručio da zakoni nisu jedino sredstvo te politike. On smatra da “medijskom politikom treba ukinuti dominaciju tržišnog načela jer je ideja da će tržište ostvariti kontrolu vlasti, informirati i obrazovati građane propala”. Također, naveo je da ne treba imati iluzija da će se izmjenama medijskog zakonodavstva i smanjenjem PDV-a riješiti problemi u medijima.

Malešević se godinama bavio izradom kampanja i vizualnih identiteta raznim tvrtkama, a poznat je i kao analitičar kulturne politike. Govorio je o inicijativi “Pravo na profesiju” te problemima u hrvatskom sustavu knjige. Pomoćnik HNS-ove ministrice Andree Zlatar postao je kao SDP-ov šef Savjeta za kulturu.

Komentara 6

MO
morales
15:05 08.12.2012.

A što je to temeljito u ovom prijedlogu? Zapravo je, temeljito je proučio kako nas opljačkati novim nametom. Mada je istina i da je smiješno da je sve svaljeno na njega, jer sumnjam da bi to javno obznanio da već nije pao zajednički dogovor. Samo što nisu očekivali ovakvu reakciju (ti ljudi stvarno žive u bajci).

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
15:17 08.12.2012.

Nije mi jasno čemu ovaj shvalospjev!!!!!¸ Čovjek nije umro, samo je smijenjen sa funkcije. I to je to

KA
kabul
15:19 08.12.2012.

Živković dao novinarima info o novom nametu..gdje se nalazio onda? Kada je otišao na službeni put...sve je to mutno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije