Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrludao po cesti

Smijenjeni šef zadarske krim policije priveden zbog vrijeđanja kolege i odbijanja alkotesta

Zadar: Policija privela maloljetnika koji je prijetio djevojci koju je pretukao Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
01.08.2021.
u 17:35

Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Dana 31. srpnja 2021. godine oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a s kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe.

Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja,  uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ujedno, Rješenjem načelnika Policijske uprave zadarske, policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu. 

Neslužbeno su nam potvrdili da se radi o Bori Mršiću, smijenjenom šefu krim odjela zadarske policije koji je s 1,37 promila alkohola u krvi izazvao prometnu nesreću kod Bibinja prilikom čega je 25-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede.

Zadarski.hr navodi da je svemu prethodilo to sto je Mršića navodno prijavio kolega policajac koji je bio u pratnji štićene osobe.

- Mršić se sastao sa štićenom osobom navodno na njeno traženje, a od pratnje je zatražio da ga puste neko vrijeme da se s njim provoza kako bi sami mogli razgovarati, kao što su dosad inače znali napraviti, jer je Mršić kao šef krima toj osobi osigurao 24-satnu policijsku zaštitu. Tome se usprotivio jedan kolega kazavši Mršiću da se tako ne može ponašati.

Mršić je svejedno ušao u automobil štićene osobe i nakon 20 minuta, kad su se vratili do Mršićevog automobila, dočekao ih je policijski presretač. Policajac iz pratnje štićene osobe koji se suprotstavio Mršiću u međuvremenu je obavijestio Operativni komunikacijski centar PU zadarske koji je zapovjedio svim ophodnjama da odmah obustave trenutna postupanja i da tragaju za vozilom štićene osobe koja je navodna oteta policiji. Ubrzo se na lokaciju pojavio i novi načelnik krima Željko Pilipović koji je Mršiću rekao da moraju u policijsku postaju.

Dolaskom u postaju, međutim, Mršiću je pozlilo te je hitno prevezen u zadarsku bolnicu gdje je izgubio svijest. Nakon obavljenih pretraga doveden je ponovno u policiju gdje je saznao da je priveden zbog vrijeđanja, odnosno omalovažavanja kolege - naveli su iz zadarskog.hr.

Komentara 26

DO
DonQuijote
18:15 01.08.2021.

Sticena osoba? Oteta? Policajac prijavljuje da je sef policije oteo sticenu osobu? Ovo je mutnije od septicke jame. Klanovi u muriji smjestaju jedni drugima

JA
jadnatikoza
17:49 01.08.2021.

HDZ-ov kadar iz 90-ih. Nije no kriv - krivi su srbi, komunisti, četnici i petokolonaši, ne možete nevinog HDZ-ovca smijenit!

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
17:58 01.08.2021.

Mutni su to poslovi. Tko je "štićena osoba"? Zašto se pristao sastati s njim kad je ovaj smijenjen? Kako je "pobjegao" čuvarima sve skupa sa "štićenikom"? ...i na koncu, A tko se tu drogira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije