Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi se zgrozili

Smijenjen zbog izjave da se majku treba ubiti ako ne otkrije sina narkomana

\'gradska......zagreb...15.09.2004 narkomanka snimio robert anic    zene depresija\'
Robert Anić/Pixsell
22.06.2014.
u 13:28

Premijer Matteo Renzi je bio „bijesan“, kažu njegovi suradnici.

Ako majka ne primijeti da se njezino dijete drogira propala je, treba se ubiti, izjavio je prefekt Perugie, Antonio Reppucci, nakon čega je u rekordnom roku smijenjen s položaja.

Njegova izjava izazvala je zgražanje ljudi i politike.

Premijer Matteo Renzi je bio „bijesan“, kažu njegovi suradnici. Ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano odmah je najavio smjenu prefekta, što je najviši upravni čin u talijanskim provincijama, te je smjena ubrzo provedena.

Nikada tako brzo nije smijenjena neka osoba s dužnosti u Italiji kao što je brzo sa svoga položaja maknut Antonio Reppucci.

„Čuo sam njegovu izjavu koja je teška i neprihvatljiva. Ne može više ostati na tom niti drugom položaju. Takva izjava je neprihvatljiva posebno za jednog državnog dužnosnika“, izjavio je Alfano, a premijer Renzi je nakon toga potvrdio smjenu prefekta. Reppucci je na konferenciji za novinare govorio o drogi i napao obitelj kazavši kako se „rak nalazi u obiteljima“, te „ako majka ne primijeti da se njezino dijete drogira znači da je propala i jedno što može učiniti je izvršiti samoubojstvo“.

Kazao je kako borba protiv droge ne može biti samo obveza policije. „Mi ne možemo biti njegovatelji ili tutori djece umjesto obitelji. Ako netko rodi dijete onda mora i paziti što ono radi. Kada bih imao sina i vidio ga na cesti s bocom u ruci počeo bih ga šamarati. Ne mogu prihvatiti da je netko pijan na cesti“, govorio je Reppucci.

Njegove izjave izazvale su prosvjede na društvenim mrežama, a vlada ga je smijenila s dužnosti prefekta.

>>Varga smijenio sve Ostojićeve ljude iz sanacijskih vijeća

Komentara 11

MA
marcellus
15:33 22.06.2014.

majka koja ne vidi da joj je dijete narkoman je jednostavno majka koja ne brine o djetetu: briga podrazumijeva da pratite što vam se s djecom događa i reagirate. Mnogi roditelji danas sami sebe tješe da je s njihovom djecom sve u redu i kad na očigled nije. Toj djeci nema više tko pomoći.

MA
mastermind
14:36 22.06.2014.

Djeci prvo treba biti prijatelj a ako to ne ide i dijete krene putem samouništenja onda ili batine ili psiholog. A ovaj je dobro rekao za roditelje samo što je pretjerao na kraju.

PI
piercess
15:43 22.06.2014.

Slazem se da sve ide iz obitelji,ali ne i da se majka treba ubiti.Odgoj je najteža ljudska zadaća i mladi roditeljí trebaju odlaziti u savjetovalista kako odgajati dijete,a mogu kupiti knjigu o roditeljstvu!Koliko god bude tesko mora se ustrajati u zdravom odgoju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije