Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN HRSTIĆ

Smijemo li promjenom Ustava građanima ukrasti pravo na referendum?

Zgrada Europske komisije
Večernji list
14.07.2022.
u 08:30

Apsurd je da se najava promjene zakonske regulative najavljuje baš u trenutku kad ulazimo u eurozonu u koju ne bismo ušli da na euro referendumu nije ukinut prag broja glasača

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:03 14.07.2022.

Referendum je tekovina skandinavskih demokracija - zamišljena kao korektiv vlast, ako ona npr. donese neku odluku ili zakon koji oštetio interese neke skupine u društvu. Primjerice, vlasnike privatnih šuma... Onda oni organiziraju referendum i u slučaju uspjeha, modificiraju odluku ili zakon da im ne šteti. Jasno, to ne voli ni jedna vlast. Naročito ne one u balkanskoj političkoj areni... Loša strana referenduma su neg. emocije odnosno izlazi se na njega "iz dišpeta" pa onda (ne)zainteresirano stanovništvo ima mizernu izlaznost. Susjedna Slovenija imala niz referenduma i uvidjeli su i ovu stranu referendumskog odlučivanja, tamo po Ustavu lako provocirati referendum.

DU
Deleted user
13:35 14.07.2022.

Kuna, dinar, kuna, eur ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije