Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKONITO ILI INE?
Povratak na članak

Smije li se snimati policiju? MUP kaže ne, ugledni odvjetnik da

- Snimanjem policijskog službenika na javnoj površini, dok isti u ime države prema građanima provodi određenu radnju, nipošto ne znači obradu njegovih osobnih podataka kako je ista spomenuta u GDP - objašnjava odvjetnik Volarević

Komentari 10

Avatar Ninja1
Ninja1
19:16 29.07.2020.

Pa onda neka pripadnici MUP-a nose kamere na svojim uniformama kao što se to radi u drugim zapadnim demokracijama, i problem riješen.

VL
MC
miran.cimermann@gmial.com
18:53 29.07.2020.

Po pravilu službe MUP dužan je nosit i kapu na glavi,kad nema kape nije u službi

VL
FA
fajlpz
07:52 30.07.2020.

I opet se zakon tumači kako se kome prohtije.

VL
Avatar TheJack
TheJack
19:17 29.07.2020.

Da li je itko primjetio malu u plavoj bluzi? E, ona je razlog sto se mladac nije mogao iskontrolirati, jer sto ce kolegica reci, zar ne?

VL
AT
atlantisind
18:36 29.07.2020.

Vidi molim te oni bi da rade sta hoce i da terorisu narod kad god im se digne ona stvar,upravo slobodno snimanje sta rade drzi ih na uzici jer bi u protivnom doslo stanje kao u Americi da murijas moze da ubije covjeka i da nije kriv.Sloboda se mora braniti inace ce biti gore nego u komunizmu.Napravili su zakone tako da te mogu suditi za sta god hoce,sloboda govora i ponasanja je ugrozena.

VL
DU
Deleted user
18:30 29.07.2020.

Ako te policajac prethodno upozori da ne ometaš istragu, onda si dužan maknuti se. Kada bi svatko radio po svom i ne pridržavao se društvenih normi i pravila vrlo brzo bismo imali anarhiju i kaos, a to mnogi priželjkuju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.