Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VAŽNOM DOKUMENTU

Vjerovali ili ne: Pogledajte kakvu zastavu je Europska komisija stavila na dokument

Zastava u dokumentu
Foto: Europska komisija
20.12.2023.
u 08:16

Dokument u pitanju je, inače, ažurirana verzija Nacionalnog plana za energiju i klimu Republike Hrvatske

Europska komisija u utorak je objavila dokument kojim se prezentira i ocjenjuje nacrt Nacionalnih energetskih i klimatskih planova pojedinih država članica, među kojima je i Hrvatska. Prema nalazima Komisije, Hrvatska ne zadovoljava gotovo niti jedan od zadanih ciljeva, no pažnju od zabrinjavajućih podataka odvraća nešto drugo.

Naime, pri vrhu dokumenta nalazi se, to jest trebala bi se nalaziti, hrvatska zastava, no čini se kako je nešto pošlo po krivu s dizajnom. Boje su ispravne, a u sredini zastave nalazi se pojednostavljena šahovnica bez grbova, ali i - prvim bijelim poljem. I nakon više od 10 godina članstva u Europskoj Uniji, čini se kako je hrvatska zastava i dalje prekomplicirana za neke.

Dokument u pitanju je, inače, ažurirana verzija Nacionalnog plana za energiju i klimu Republike Hrvatske. Ove godine zemlje članice su prvi put od 2019. godine ažurirale svoje planove kako bi se slagali s politikama i legislativama koje je EU prihvatila u paketu 'Fit for 55' i 'REPower EU'.

Hrvatska ne doseže zadane ciljeve u kategorijama uklanjanja CO2 iz zraka, potrošnje energije, te udjelu obnovljivih izvora energije u ukupnom postotku energije koju trošimo. Također, ne radimo dovoljno na pitanjima inovacije i klimatskih rješenja, a Europska komisija zamjera nam i što ažurirani plan nije prošao javne konzultacije. 

Dokument Europske komisije s pogrešnom zastavom do danas ujutro još nije uklonjen niti zamijenjen, a možete ga pogledati OVDJE.

VIDEO Velika policijska zapljena kod Dubrovnika

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Didun77
Didun77
09:34 20.12.2023.

Da i. ...?

RA
Raff2
09:01 20.12.2023.

U čemu je problem? I to je HR zastava.

SK
SkvikiZg
09:47 20.12.2023.

Konačno su progledali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije