Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Smeće se odvozi po rasporedu, u petak se mogu platiti i računi

Slobodni petak koristit će Podravka, Belupo, Hartmann, Bilokalnik IPA, gradska uprava...
21. lipnja 2011. u 08:42 0 komentara 11 prikaza
Otpad
Foto: Sergej Novosel/VLM

Velik broj zaposlenih u Koprivnici danas radi posljednji dan ovog tjedna.

Pet slobodnih dana

S obzirom na tri dolazeća praznika – sutrašnji Dan antifašističke borbe, neradno Tijelovo u četvrtak i Dan državnosti u subotu, radnici će uglavnom spajati neradne dane s vikendom, pa će za jedan dan godišnjeg odmora iskorišten u petak, imati čak pet slobodnih dana. Usto, dio tvrtki je u godišnjem planu za 24. lipnja predvidio kolektivni odmor.

S obzirom na to da meteorolozi najavljuju lijepo i toplo vrijeme gotovo sve dane do kraja tjedna, mnogi Koprivničanci su odlučili produženi vikend iskoristiti za odlazak na more ili na izlet s obiteljima.

Za kolektivni godišnji odmor u petak, s objašnjenjem racionalizacije troškova proizvodnje, odlučili su se u cijeloj Grupi Podravka.

Tako će u Belupu raditi samo nužne službe kako ljekarne ne bi ostale bez lijekova, dok će u Podravki raditi službe prodaje i distribucije.

U Hartmannu će u petak na poslu morati biti zaposleni na otpremi, a u Bilokalniku IPA-i u petak neće paliti strojeve jer su slobodni dan zaslužili odradivši ga proteklu subotu.

Kolektivni odmor koristit će i koprivnički Komunalac, no građani će ipak moći platiti račune na otvorenim šalterima, a iz tvrtke poručuju i da će se smeće odvoziti redovno, kako u petak, tako i na sve dane praznika, a sutra će prema rasporedu voziti i zeleni otpad. Isto tako, sve dane redovno će raditi i pogrebna služba.

Šalteri će biti otvoreni i u Elektri, a dežurat će se i u njihovu pogonu.

Koprivnička poslovnica Fine radit će normalno, kao i poslovnice lokalne Podravske banke.

Otvoreni će biti i svi dućani Sloge – Podravske trgovine, te Orion u središtu grada.

Grad spaja, Županija ne

Od većih tvrtki, na radni petak odlučili su se tek u pivovari Carlsberg Croatia.

Produženi vikend imat će i zaposlenici koprivničke gradske uprave koji će koristiti kolektivni godišnji odmor, dok u županijskoj upravi, kao ni dosad, neće spajati neradne dane.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.