Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održivost

Smanjite rasipnost u kuhinji! Koje namirnice možemo iskoristiti u potpunosti?

Foto: PR
21.08.2020.
u 15:25

Lako do održive kuhinje

Svi želimo smanjiti rasipanje hrane, ali često ne znamo male i korisne trikove te koje su najiskoristivije namirnice. Tijekom pripreme namirnica, posebno nekih vrsta voća i povrća, dobiva se veća količina nejestivog dijela i otpada u odnosu na jestivi dio namirnice. Ponekad nismo ni svjesni da bacamo dijelove koje možemo upotrijebiti.

Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, nositelj titule World Master Chef i njegovi suradnici pripremili su kuharicu prepunu savjeta i recepata s kojim ćete maksimizirati iskoristivost namirnica pri kuhanju.

Kuharicu Branka Ognjenovića pronađite na dar u ponedjeljak 24. kolovoza uz Večernji list!

16 korisnih recepata za maksimalnu iskoristivost namirnica

Šef Branko je u trećoj od četiri kuharice za Večernji list izdvojio 16 jela koji će transformirati vašu kuhinju u ekonomičniju i održiviju.

Pronaći ćete recepte za predjela, glavna jela i deserte kao što su npr. chilly con carne u tortilji, glazirana svinjska plećka s kroketima od riže, svinjetina i povrće iz woka sa sezamom, ravioli punjeni kremom od tune na pikantnoj rajčici, svježe voće s kremom od vanilije i crumbleom, voćni crumble sa sladoledom po izboru i mnogi drugi!

Uz recepte voditi će vas i trikovi i savjeti Branka Ognjenovića.

Smanjite rasipanje hrane uz kuharicu chefa Branka koju možete pronađite na dar u ponedjeljak 24. kolovoza samo uz Večernji list.

Osvojite kulinarsku radionicu u Majstor kuhar akademiji!

Uz kuharice pripremili smo i nagradni natječaj u kojem će 6 sretnih dobitnika osvojiti tečaj kuhanja u Majstor kuhar akademiji!

U svakoj od četiri kuharice pronađite po jedan kupon sa nagradnim pitanjem. Za sudjelovanje je potrebno odgovoriti na samo jednom kuponu te skupiti i poslati sva četiri kupona.

Usavršite kulinarske vještine i oduševite sve oko sebe nezaboravnim jelima uz pomoć chefova Majstor kuhar akademije by Branko Ognjenović. Usavršite kulinarske vještine i oduševite sve oko sebe nezaboravnim jelima!

Pravila natječaja potražite ovdje.         

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije