Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ursula von der Leyen poručila Europljanima:
Povratak na članak

'Smanjite grijanje za 2 stupnja. Najbolje je nadati se uvijek najboljem, ali se pripremati za najgore'

Ako ljudi diljem Europske unije smanje grijanje za samo 2 stupnja i podignu temperaturu klima uređaja također za 2 stupnja, to bi uštedjelo količinu energije jednaku svom plinu koji se isporučuje iz Rusije plinovodom Sjeverni tok 1 u Baltičkom moru, rekla je Von der Leyen.

Komentari 10

Avatar Mileseva
Mileseva
20:57 24.06.2022.

Haha samo -2? Kaj ce biti na zimu -20?

VL
DU
Deleted user
22:36 24.06.2022.

Dotična osoba je naručila milijarde cjepiva koje netreba znači pogoduje svjetskoj tvrtki to je korupcija

VL
SM
Sivi_medvjed
20:02 24.06.2022.

Znaci katastrofa kad je do tog doslo.Govore vec da se manje kupaju to je dobro radi dobri bakterija na kozi..E moja EU pricali ste pricu necete ruski plin .A sta ce bit kad dode jesen i crna zima...Izgleda sami sebi dali sankcije.Elektrane pocele radit na ugalj sta kazu zeleni..Izgleda gadno nam se obilo o glavu..

VL
XA
xaron
20:53 24.06.2022.

Dosta je gusto. Stručnjaci u Njemačkoj več preporičuju kupanje jednom u dva tjedna. Vlada je naručila 4 plutajuča terminala za prihvat LNG , od kojih bi 2 trebala biti spremni do kraja godine. Tu je jedino problem sa kojih izvoznih terminala če dolaziti LNG. Največi izvozni terminal US u Freeportu (Tx) je van stroja još minimum 3 mjeseca. a Quatar je bukiran.

VL
DU
Deleted user
06:25 25.06.2022.

Bice to jos i gore,jer kad Putin zavrne sve slavine,neces ti Usrala,imati sta smanjivati,ali grijaces se ti na ugalj,pa ce smrditi gore nago danas.

VL
PE
pežo
09:27 25.06.2022.

Nama štednja dok se oni voze autima i avionima o našem trošku .Svako malo neki dernek u Brisellu ili se ide na otvaranje nečega što će se 10 puta otvarati i to sa pratnjom nemilosrdno troše resurse koje im mii plaćamo kao i hranu pa će se oni sa svojim primanjima grijati koliko žele kada sve ostalo trpaju nama na leđa.Današnjom tehnologijom ne moraju izlaziti iz ureda i sve isto riješiti

VL
Avatar Cohen
Cohen
07:21 25.06.2022.

Ne kaže od kojih temperatura polazi ta kalkulacija ušteda smanjenjem/povećanjem za 2 stupnja.

VL
DU
Deleted user
12:49 25.06.2022.

EU tzv područje blagostanja, visokog standarda, bogatstva, a evo u 21 st. ne može osigurati grijanje za svoje građane. Čudno ili nije ? Sprdali smo se sa redukcijama struje u Jugoslaviji, vožnjom par nepar i još ponečim, a evo sve to kuca na vrata u tzv savršenom svijetu zapada. Nije li sve to posljedica nerazumne politike zapada i nedosraslosti njihovih vođa situaciji ? Ne plaćamo li svi mi za rat koji nas se na kraju uopće ne tiče i koji nije naš ? Posebno nije rat građana EU, njezinih vlastodržaca sigurno da, jedino i oni imaju koristi od njega.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
12:56 25.06.2022.

Ona sa svojom plaćom to sigurno neće raditi.

VL
RE
realisticki
13:10 25.06.2022.

Sve to što je "gazdarica" rekla su neosnovane karkulacije, samo da ublaže njezini promašaji u donošenju odluka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.