Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Smanjili su mi kaznu jer sam osuđen da skrenem pozornost s Maškarina'

Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu.
18. rujna 2009. u 16:25 12 komentara 39 prikaza
simic
Foto: Arhiva VL


- I dalje ne želim komentirati odluke sudova, no nisam iznenađen novom presudom Vrhovnog suda RH. Hajka na mene krenula je samo da bi se skrenula pozornost sa "slučaja Maškarin" - rekao nam je  riječki kardiokirurg dr. Ognjen Šimić nakon što mu je sud smanjio nepravomoćnu kaznu za primanje mita od pacijenata s devet na pet godina.

Družio se s Kljuićem
Podsjetimo, Šimić je lani pobjegao u rodno Sarajevo nakon što ga je Županijski sud u Rijeci proglasio krivim za 18 djela primanja mita. Šimić je prije nešto više od godinu dana, nakon bijega iz Hrvatske, u Sarajevu izjavio da ne bi bježao da mu je izrečena blaža prvostupanjska kazna, no smatra da je devet godina zatvora previše.

U privatnim krugovima često je rezignirano govorio da ga je ta presuda nepravedno svrstala u isti koš s najgorim zločincima i ubojicama, unatoč činjenici da je kao liječnik spasio tisuće života. Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu. Nekoliko je puta viđen i sa suprugom i kćeri koje su ga posjećivale u Sarajevu.

Nije se zaposlio u klinici
Čini se kako je dr. Šimić od svog rodnog grada očekivao mnogo toga. Naime, kada mu je Županijska liječnička komora u Sarajevu prije pola godine izdala licenciju za rad, mnogi su ga već vidjeli na nekoj od klinika u Sarajevu, ali to se nije dogodilo, ponajprije zato što bi bio jaka konkurencija, a Sarajevo više nije grad kakav pamti.

Kako je u međuvremenu njegov otac Srećko, najpoznatiji sarajevski ginekolog, sada umirovljenik, imao težak lom noge, dr. Ognjen Šimić posvetio se njegovu oporavku.

Kada su se ovih dana pojavile šp

Kada su se ovih dana pojavile špekulacije da Ognjen Šimić od listopada odlazi raditi u Klinički centar u Banjoj Luci, oglasio se njegov odvjetnik Nikica Gržić koji ga je zastupao u Sarajevu nakon bijega iz Rijeke. On je izjavio da Ognjen Šimić radi kao predavač na Poljoprivrednoj školi, gdje dva sata tjedno predaje predmet higijena, te da je taj posao dobio preko zavoda za zapošljavanje u Sarajevu. No da je bilo kontakata s Banjom Lukom može se zaključiti i iz Gržićeve izjave prema kojoj je jedina Šimićeva veza s Banjom Lukom navodni nedavni susret s liječnikom koji je u tom gradu radio kao kardiolog i koji ga je načelno pitao bi li ikada pristao ondje raditi. Šimić mu je navodno odgovorio da bi pristao raditi bilo gdje.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • -obrisani-:

    Mihac Nekako kao da Mesić govori umjesto tebe,tako mi se čini. Neću se spuštati na tvoj jadni nivo mihac, jer od silne mržnje na koju su te naučili današnji dušebrižnici u Hrvatskoj koji dijele hrvata na naše i njihove, nemožeš ... prikaži još! normalno komunicirati. Kada se naučiš osnovnoj kulturi,onda možemo razgovarati,no s obzirom tko je predsjednik RH,teško da ćeš se naučiti kulturi,jer glava države je nema,pa valjda ni njegovi sljedbenici,valjda će biti bolje u siječnju 2010 kada dobijemo novog državnog poglavara,pa ćeš i ti drugačije komunicirati

  • -obrisani-:

    Dijeluješ prejadno Mihac, u svakom postu govoriš o bosancima,nisi zanimljiv nikome, jer su to isfurane frazetine, bog ti pomogo sinko,mržnja razara dušu

  • -obrisani-:

    mihac Da ti nije bilo bosanaca gledali bi Hrvatsku sa vrha katedrale, s obzirom da su mnogi domaći pobjegli u Njemačku ili hladili dupe u nekom podrumu....i mi imamo pravo biti u Hrvatskoj,jer smo krvarili na ratištu dok si ti ... prikaži još! žderao hamburgere u podrumu ili se još nisi ni rodio