Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud izmijenio presudu na pet godina zatvora

'Smanjili su mi kaznu jer sam osuđen da skrenem pozornost s Maškarina'

simic
Arhiva VL
18.09.2009.
u 16:25

Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu.


- I dalje ne želim komentirati odluke sudova, no nisam iznenađen novom presudom Vrhovnog suda RH. Hajka na mene krenula je samo da bi se skrenula pozornost sa "slučaja Maškarin" - rekao nam je  riječki kardiokirurg dr. Ognjen Šimić nakon što mu je sud smanjio nepravomoćnu kaznu za primanje mita od pacijenata s devet na pet godina.

Družio se s Kljuićem
Podsjetimo, Šimić je lani pobjegao u rodno Sarajevo nakon što ga je Županijski sud u Rijeci proglasio krivim za 18 djela primanja mita. Šimić je prije nešto više od godinu dana, nakon bijega iz Hrvatske, u Sarajevu izjavio da ne bi bježao da mu je izrečena blaža prvostupanjska kazna, no smatra da je devet godina zatvora previše.

U privatnim krugovima često je rezignirano govorio da ga je ta presuda nepravedno svrstala u isti koš s najgorim zločincima i ubojicama, unatoč činjenici da je kao liječnik spasio tisuće života. Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu. Nekoliko je puta viđen i sa suprugom i kćeri koje su ga posjećivale u Sarajevu.

Nije se zaposlio u klinici
Čini se kako je dr. Šimić od svog rodnog grada očekivao mnogo toga. Naime, kada mu je Županijska liječnička komora u Sarajevu prije pola godine izdala licenciju za rad, mnogi su ga već vidjeli na nekoj od klinika u Sarajevu, ali to se nije dogodilo, ponajprije zato što bi bio jaka konkurencija, a Sarajevo više nije grad kakav pamti.

Kako je u međuvremenu njegov otac Srećko, najpoznatiji sarajevski ginekolog, sada umirovljenik, imao težak lom noge, dr. Ognjen Šimić posvetio se njegovu oporavku.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
23:21 18.09.2009.

Mihac Nekako kao da Mesić govori umjesto tebe,tako mi se čini. Neću se spuštati na tvoj jadni nivo mihac, jer od silne mržnje na koju su te naučili današnji dušebrižnici u Hrvatskoj koji dijele hrvata na naše i njihove, nemožeš normalno komunicirati. Kada se naučiš osnovnoj kulturi,onda možemo razgovarati,no s obzirom tko je predsjednik RH,teško da ćeš se naučiti kulturi,jer glava države je nema,pa valjda ni njegovi sljedbenici,valjda će biti bolje u siječnju 2010 kada dobijemo novog državnog poglavara,pa ćeš i ti drugačije komunicirati

OB
-obrisani-
23:25 18.09.2009.

Dijeluješ prejadno Mihac, u svakom postu govoriš o bosancima,nisi zanimljiv nikome, jer su to isfurane frazetine, bog ti pomogo sinko,mržnja razara dušu

OB
-obrisani-
19:19 18.09.2009.

mihac Da ti nije bilo bosanaca gledali bi Hrvatsku sa vrha katedrale, s obzirom da su mnogi domaći pobjegli u Njemačku ili hladili dupe u nekom podrumu....i mi imamo pravo biti u Hrvatskoj,jer smo krvarili na ratištu dok si ti žderao hamburgere u podrumu ili se još nisi ni rodio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije