Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Smanjenje poticaja poljoprivredi za 40 posto dovelo seljake do ruba

Ukinut je besplatan prijevoz učenika srednjih škola, direktnih ulaganja Vlade u Slavoniju uopće nema, a nezaposlenost u tamošnjim općinama je od 30 do 90 posto, naglašava Srb.
26. veljače 2010. u 12:09 10 komentara 2 prikaza
danijel srb
Foto: Arhiva VL

Vlada Republike Hrvatske kriva je za tragičan položaj hrvatskog sela jer je smanjila poticaje poljoprivredi za 40 posto - optužio je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

- Ukinut je besplatan prijevoz učenika srednjih škola, direktnih ulaganja Vlade u Slavoniju uopće nema, a nezaposlenost u tamošnjim općinama je od 30 do 90 posto. Sve to dodatno pogoršava položaj sela – naglašava Srb te dodaje da će ova godina biti godina velikih prosvjeda seljaka koji nemaju drugog izbora.

U isto vrijeme Vlada je praktički onemogućila povlačenje 500 milijuna kuna iz europskih fondova za pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Prema njegovim riječima Vlada hitno treba zatražiti promjenu uvjeta za korištenje novca iz europskih fondova. Objasnio je, naime, kako je u ovoj godini samo teoretski moguće koristiti novac iz IPARD-a za što su krivi prerevni pregovarači.

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • -obrisani-:

    Bravo Srb, ti si pravi Hrvat

  • lovcina:

    Koji je ovo pravaš koji se preziva Srb? Vjerovatno se prije zvao i Danilo.

  • luena:

    Opet dokaz da nam na vlasti sjede nesposobnjakovici...ali kako se kaze sve se vraca sve se placa...znat ce i znaju u HDZ-u da su im dani odbrojani.