Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Službeno potvrđena smrt vođe pakistanskih talibana Mehsuda

mehsud
10.02.2010.
u 21:25

Amerikanci su Mehsuda odredili kao metu nakon što je na jednoj video snimci viđen s jordanskim dvostrukim agentom koji je ubio sedam agenata CIA-e u istočnom Afganistanu

Pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik službeno je potvrdio da je vođa pakistanskih talibana Hakimullah Mehsud mrtav. Tjednima se nagađalo o njegovoj sudbini, nakon prvih informacija da je stradao u američkom raketnom napadu 15. siječnja.

Times piše kako je Mehsud u tom napadu bio ozbiljno ranjen. Iz talibanskih izvora doznaje se da je preminuo za vrijeme puta u Karachi kamo su ga vozili na liječenje.

Amerikanci su Mehsuda odredili kao metu nakon što je na jednoj video snimci viđen s jordanskim dvostrukim agentom koji je ubio sedam pripadnika CIA-e u istočnom Afganistanu 30. prosinca.

Malik je kazao kako siguronosne agencije istražuju informacije po kojima je ubijen i Qari Hussain, Mehsudov zamjenik i drugi čovjek talibanskog pokreta u Pakistanu.

Ključne riječi

Komentara 11

ZA
zagabria1
15:10 12.02.2010.

Talibani su umjetno stvoreni problem. Kao borimo se proziv sila zla, a mi smo dobri. Pri tome drzimo svoje narode pokornima (ustrasenima) a i uspijevamo im konstantno smanjivati njihove slobode. Takodjer to isto izvozimo u ostale zapadne krajeve (kao npr. EU). Takodjer napravimo fini promet svom vojno-industrijskom kompleksu. Ne bi se cudio i da su talibani u dealu, te da dobivaju dio kolaca za taj igrokaz

Avatar DonLon
DonLon
21:31 10.02.2010.

Nema problema, sutra ce on uskrsnuti!

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
10:37 12.02.2010.

Ma nisam ja protiv talibana al nije ni budizam los?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije