Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne samo komarcima

Službeno potvrđeno: virus zika prenosi se i spolnim putem

zika
Foto: Reuters/PIXSELL
03.02.2016.
u 07:44

Ured za zdravstvo u Dallasu zabilježio je slučaj pacijenta oboljelog od virusa zika, a koji nije putovao u zemlje Južne Amerike

Virus zika prenosi se i putem seksualnog kontakta, potvrdio je to američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, javljaju svjetski mediji.

Naime, Ured za zdravstvo u Dallasu zabilježio je slučaj pacijenta oboljelog od virusa zika, a koji nije putovao u zemlje Južne Amerike. No, pacijent je imao spolni odnos s osobom koja se vratila iz Venezuele.

Zbog ovog saznanja nagađa se kako bi se opasni virus mogao proširiti i drugim zemljama, a u kojima nema komarca koji ga prenosi u državama Južne Amerike. 

Prvi je to slučaj zaraze virusom zika u SAD-u osobe koja nije putovala u zemlje u kojima je virus rasprostranjen. Dosad je zabilježeno još 7 slučajeva zaraze u Teksasu, ali svi su ga dobili nakon putovanja u Južnu Ameriku. 

>> Virus zika: Trudnoća umjesto radosti izaziva strah

Komentara 8

Avatar @promatrač
@promatrač
09:13 03.02.2016.

Svako malo neki virus.Jedan nestane drugi naprave. Nema kraja. Ono jedno jadno dijete non stop prikazuju na bulji. Već odavno su se diskreditirali, u međuvremenu ja im ne vjerujem ama baš ništa.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:19 03.02.2016.

virus zika dolazi iz istoka i putem izgubio kvačicu

MA
MarkoKosmicki
09:09 03.02.2016.

opet plase narod,zele da zivimo u strahu,sve to crnilo objavljuju oni koji naj vise zaradju,tko je uzgojio taj virus-oni sami...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije