Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Banja Luci

Službenica se porodila u sudu, pomogli joj spremačice i portiri

Dječja ruka
Boris Sčitar/VLM/PIXSELL
12.10.2013.
u 15:11

Službenica je, prema informacijama iz Osnovnog suda, ostala nakon radnog vremena kako bi završila administrativni posao, kada su uslijedili trudovi

Željka K., daktilografkinja u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, porodila se u četvrtak poslijepodne na radnom mjestu, u sudnici! Zgrada u kojoj se svakodnevno odlučuje o mnogim ljudskim sudbinama tako je u četvrtak oko 18 sati postala mjesto pozitivne vijesti za sve. Ova tridesetsedmogodišnjakinja je, prema neslužbenim informacijama, bila u osmom mjesecu trudnoće, a kako je potvrđeno porodila se sama, dok su manju asistenciju pružile spremačice i portiri koji su se zatekli u sudu, doznaju Nezavisne novine.

Hitna pomoć došla je za nepune tri minute i prevezla majku i zdravorođenu djevojčicu u Klinički centar Banja Luka.

Službenica je, prema informacijama iz Osnovnog suda, ostala nakon radnog vremena kako bi završila administrativni posao, kada su uslijedili trudovi.

 - U nekoliko minuta se sve i završilo. U međuvremenu su u sudnicu došle spremačice i portiri koji rade od 16 sati, ali se majka porodila gotovo sama. Hitna pomć je došla u rekordnom vremenu, pružila pomoć, te su majku i bebu prevezli na ginekologiju", naveo je službenik suda koji je zamolio da ostane anoniman.

Nataša Štrkić, glasnogovornica Kliničkog centra Banja Luka, potvrdila je jučer da su i majka i beba dobro.

 - Pacijentica je rodila žensko dijete, teško 2,640 g i dugačko 48 centimetara izvan Kliničkog centra Banja Luka nakon čega je dovezena kolima Hitne pomoći u Kliniku za ginekologiju i porode. Majka se dobro oporavlja od poroda, a beba je zdrava", dodala je glasnogovornica KC Banja Luka.

Maja Vulić, glasnogovornica Osnovnog suda Banja Luka, izjavila je da je majka stalno zaposlena u sudu od 2006. godine.

 - U idućem razdoblju ćemo pokrenuti akciju u kojoj će sudjelovati svi radnici suda kako bi na simboličan način pomogli našoj radnici i njenoj bebi, dodala je Vulić.

>> 'Bio sam pilot u obrani zemlje, ali ovako se nikad nisam osjećao'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije