Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni podaci

Ministarstvo obrane objavilo da je u Ukrajini poginulo 1750 vojnika

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
24.03.2015.
u 09:14

No, vođa pobunjeničkih snaga na istoku Ukrajine, Aleksandar Zakarčenko, u veljači je izjavio da su tisuće ukrajinskih vojnika poginule samo u granatiranju grada Debaljceva gdje se vodila posljednja najveća bitka

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je dosad najcjelovitije izvješće o broju poginulih vojnika u sukobima s pobunjenicima koji traju više od godine dana - brojka je prešla 1,750 vojnika. Podatke prikuplja Nacionalni i povijesni muzej vojske Ukrajine. Do 1. veljače baza uključuje 1750 poginulih djelatnih osoba, piše Sputnik News.

Međutim, pobunjenička strana tvrdi kako su brojke znatno veće. Krajem veljače vođa pobunjeničkih snaga na istoku Ukrajine, Aleksandar Zakarčenko, izjavio je da su tisuće ukrajinskih vojnika poginule samo u granatiranju grada Debaljceva gdje se vodila posljednja najveća bitka između ukrajinske vojske i pobunjenika, neposredno nakon potpisanog mirovnog sporazuma u Minsku 12. veljače. Nakon nekoliko dana žestokih borbi ukrajinska vojska se povukla iz grada. Od tada sukobi i dalje sporadično traju, no znatno manjim intenzitetom nego ranije.

>> 'Vladimir Putin mogao bi završiti kao Slobodan Milošević'

Komentara 38

CI
cicibela
11:25 24.03.2015.

Ovih dana, dok američki vojni konvoj maršira Europom uz rusku granicu, kroz Estoniju, Litvu, Poljsku, Latviju, Češku i Njemačku, naši dragi mediji ni riječi da zucnu, da ih hvale i da se im se dive. Češki mediji su se ipakk oglasili po tom pitanju. Upozorili su građane da ne bacaju jaja i krumpire po dragim saveznicima jer im prijeti 2-3 g. zatvora. A i češka vojska se ponudila da čuva amere od "razdragane“ mase koja je najavila demonstracije pod sloganom "Tanks? No, thanks!“ Zato smo puni informacija o "sotonskom“ Putinu koji tako iz čista mira ima vojne vježbe i "prijeti“ cijelom svijetu. Goebbels se okreće u grobu od zavisti.

BF
brkonja fra brkati
11:40 24.03.2015.

Poginulih ukrajinskih vojnika i raznih pripadnika paravojnih jedinica je nekoliko puta više.Ove službene objave radi CIA pa ih prosljeđuje lokalnim marionetama.Inače ovaj predah već predugo traje i vrijeme je za novu rundu.Pod mudrim vodstvom cionističkih khazara,Porošenka i Jatsenjuka, na reduu su nove brigade Ukrajinaca ,spremne da poginu za ostvarenje cionističkih ciljeva u skladu sa Novom Svjetskom Poretku.Idemo hrabro naprijed,do posljednjeg Ukrajinca - moto je cionista u ovom ratu.

Avatar lvan12
lvan12
11:41 24.03.2015.

Čemu uopće prenositi kontinuirane neistine od hunte...? Da se doda jedna nula opet bi bilo premalo, prije bitke za Debaltsevo njemački BND je iznio procjenu od 50 000 mrtvih u Ukrajini. Samo u tjedan dana te zadnje bitke, život je izgubilo preko 1750 ljudi... bezbroj snimki svega na youtubu... ali eto, lakše je isklučiti mozak i prenositi informacije od Ukrajinskog SBU-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije