Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od modela izlaska iz krize nudi Željka Antunović

Slušateljima treba dati da postanu suvlasnicima Stojedinice

radio101
Arhiva VL
22.02.2010.
u 07:49

S ministrom financija Šukerom dogovaramo model izlaska iz blokade. Hitno bi trebali uplatiti 20 posto duga (1,6 milijuna kuna) kako bi naš račun bio deblokiran, a onda ostatak duga vratiti u obrocima, kaže predsjednik uprave Radija 101 Drago Perić.

Iako je nedavno osvježila program, marginalizirala neke voditelje od kojih su se slušatelji umorili, lansirala novu internetsku stranicu, uprava Radija 101 još nije smislila kako namiriti višemilijunske dugove koji prijete gašenjem popularnog zagrebačkog radija.

Otplata barem petine duga

Račun im je blokiran od 1. veljače jer su Poreznoj upravi dužni nešto manje od osam milijuna kuna.

– S ministrom financija Šukerom dogovaramo model izlaska iz blokade. Hitno bi trebali uplatiti 20 posto duga (1,6 milijuna kuna) kako bi naš račun bio deblokiran, a onda ostatak duga vratiti u obrocima – kaže Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101. Njihovi vjerovnici – Hina, Odašiljači i veze i ZAMP – također očekuju da im uprava hitno podmiri obveze koje su oko 1,3 milijuna kuna. Zato Radio 101 od zagrebačkoga gradonačelnika traži još pozajmicu od četiri milijuna kuna. Iako Bandić tvrdi da im je spreman pomoći, sudeći po njegovim posljednjim izjavama, to neće biti u obliku pozajmnice. Upravi diskretno poručuje da je prava adresa za rješavanje njihovih problema ministar Šuker.

Prebijanje pozajmice

– Još ćemo razgovarati s gradonačelnikom jer nam hitno treba tih četiri milijuna, a dugoročnom programskom suradnjom s Gradom mogli bi “prebiti” tu pozajmicu – rekao je Perić. Priznaje da je stanje kritično jer radnici dva mjeseca nisu dobili plaću.

– Na žalost, bit će i otkaza. Dvadeset ljudi je previše (od ukupno 60). S nekima već pregovaramo o sporazumnom otkazu, s nekima o otpremnini, a neki su pred mirovinom – kaže Perić. S predsjednikom uprave popričali smo i o modelu izlaska iz krize koji je ponudila Željka Antunović.

– U situaciji kad Radio 101 duguje državi, dobavljačima i zaposlenicima oko 15-ak milijuna kuna, jedini je izlaz dokapitalizacija, no ulagači ne bi bili financijski moćnici ili fondovi s Djevičanskih otoka, već građani grada Zagreba. Slušateljima treba omogućiti da malim ulozima postanu suvlasnici radija, bez kojeg teško mogu zamisliti Zagreb – objašnjava Željka Antunović. Perić načelno podržava njenu ideju, ali kaže da trenutačno nije realna.

– Sada bi to više sličilo na pomoć nego na ulaganje. Uostalom, ne možemo prodavati mačka u vreći. Pričekajmo da se Radio 101 stabilizira kako bi građani za svoj novac dobili i odgovarajuću vrijednost – kaže Drago Perić.

Komentara 115

OB
-obrisani-
14:10 22.02.2010.

draže bi mi bilo biti suvlasnik javnog zahoda nego propalog antihrvatskog i nadasve lošeg radija.

ZA
zagabria1
10:29 22.02.2010.

to je bezobrazno i protuzakonito. Trošiti lovu poreznih obveznika na privatnu firmu. Što ne pomognu onda mojoj firmi. A i jadni su, prvo pljuju Bandića, sada ga traže lovu. Pa ako ste frajeri budite onda frajeri do kraja. Sada se vidi da su one famozne demonstracije na Trgu bile čista farsa i diktatura medija. NArod je baš naivan

OB
-obrisani-
12:48 22.02.2010.

Ovaj radio treba ugasiti zbog poticanja mržnje prema Bosancima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije