Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gerilska 'promocija

Slunj povećao broj noćenja za čak 125 posto u tri godine

rastoke
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
06.01.2015.
u 12:28

Imamo sve preduvjete da u tri godine ostvarimo i pet puta bolji turistički rezultat, a nitko nema tako dobar potencijal za sportski ribolov kao naša Slunjčica- kaže Nikola Živčić

Rijeka Korana i Slunjčica, vodeničarsko naselje Rastoke, Stari grad Slovin, Napolenov magazin, prekrasan krajolik i netaknuta priroda, samo se neke od atrakcija slunjskog kraja koji posjećuje sve više turista.

Majice s Rastokama

No, Slunj je protekle tri godine doživio pravi turistički bum, jer se broj noćenja povećao za čak 125 posto. I to zahvaljujući radu sportaša, fotografa, planinara, glumaca iz Dramske grupe Babe, članovima Udruge Most i brojnim drugim volonterima, koji na svim događajima u zemlji i inozemstvu promoviraju grad.

– Marina iz slunjskih Baba na svim nastupima ima majicu s natpisom Rastoke. Isto smo učinili Branko Lazarević i ja gostujući na deset europskih televizija. To su zapravo ‘gerilski’ oblici promocije.

Sve se radi na volonterskoj bazi, ali ima rezultata. Sa 18.000 broj noćenja povećao se na 22, pa 27 tisuća- objašnjava Nikola Živčić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, ujedno i strastveni fotograf, koji u Slunj redovito dovodi kolege iz Zagreba, Karlovca i drugih gradova.

Ukazuje i na facebook stranicu Društva prijatelja Slunja i Rastoka, koja ima preko tri tisuće prijatelja iz 48 zemalja.

– Imamo sve preduvjete da u tri godine ostvarimo i pet puta bolji turistički rezultat. Naši susjedi preko granice u Unsko- sanskom kantonu imaju milijun eura samo od ulaznica za sportski robolov.

A nitko nema tako dobar potencijal za sportski ribolov kao naša Slunjčica. Imamo i 120 kilometara biciklističkih staza spremnih za turiste željnih aktivnog odmora - ukazuje Živčić.

Kaže da puno očekuju od projekta s Turističkom zajednicom županije, Rakovicom i Cetingradom. Trebali bi urediti tri planinarske staze, devet za nordijsko hodanje i cikloturizam.

Ne odustaje od portala

– Zbog svega navedenog gradska Javna ustanova nam itekako treba. Naš Fotoklub s predsjednikom Nikolom Magdićem zapravo je začetnik toga i aktualni gradonačelnik prvi je kojem nisam o svemu tome uzalud pričao. Imat ćemo i turistički vodič, a ne odustajem i od pokretanja portala- odlučan je Živčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije