Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
staro 1000 godina

Slučajno naišli na blago neprocjenjive vrijednosti

zlatnici,Izrael
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.02.2015.
u 08:39

Ronioci su pohvaljeni za pronalazak. Nažalost, od njega neće imati materijalne koristi

Grupa ronioca slučajno je pronašla 2000 komada zlatnih kovanica starih više od 1000 godina čija je vrijednost, tvrde stručnjaci, neprocjenjiva. Novčiće su pronašli u drevnoj luci Cezareji, a teže ukupno šest kilograma, piše ABC News.

- U početku smo mislili da je to nekakav tip novca za igru - kazao je jedan od muškaraca koji je prije par tjedana počeo skupljati vrijedne zlatnike. Njegov kolega uzeo je par primjeraka i odnio ih na analizu koja je pokazala da je riječ o novcu koji je korišten u vrijeme Fatimidskog Kalifata koji je dijelom Bliskog istoka i sjeverom Afrike vladao od 909. do 1171. godine. Pretpostavlja se da je novac na obalu i dno mora dospio nakon brodoloma, a zlatnici su u dobrom stanju jer zrak i morska sol ne utječu na plemenite metale.

Ronioci su pohvaljeni za pronalazak. Nažalost, od njega neće imati materijalne koristi.

>>Krijumčar progutao 220 brušenih dijamanata vrijednih 2,3 mil. $

>>Ukraden kovčeg pun dragulja vrijednih 40 milijuna eura

Komentara 3

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
09:05 19.02.2015.

Dobar i lud - dva brata.

Avatar @promatrač
@promatrač
10:15 19.02.2015.

Pa sigurno da neće imati koristi ako je blago neprocjenjive vrijednosti. To ti dođe kao da ništa ne vrijedi.

ZG
zg223
11:20 19.02.2015.

ili im lova nije potrebna ili nisu predali sve kaj su nasli...jednostavno.ali svejedno mislim da onaj tko pronadje nesto na dnu mora je i medjunarodnim zakonom njegovo...mozda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije