Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.11.2014. u 15:00

U javljanju Joze Ćurića iz Münchena nema uobičajenih prizora: ulazi optuženi Zdravko Mustač i civilizirano rasteže usta od uha do uha, rukuje se s ljudima, zatim sjeda do svojeg branitelja A. Nobila kao da su se slučajno sreli u münchenskoj pivnici

Podnevni dnevnik HRT-a počeo je javljanjem reporterke Maje Kubik o aktualnom satu, tj. o prvom danu zasjedanja Sabora koje će trajati još mjesec dana, do 12. prosinca.

Nama koji smo cijelo jutro gledali i slušali pitanja saborskih zastupnika premijeru i ministrima nije se ukazalo ništa novo ni u vladi ni u opoziciji. Nova je bila slika koja je, poslije Maje Kubik, pratila izvješće Joze Ćurića o suđenju gospodi Mustaču i Perkoviću. Na ton današnjeg javljanja Joze Ćurića iz Münchena nije stavljen onaj neprekinuti niz prizora kojima nas HRT inače zasipa, znamo već: ulazi optuženi Zdravko Mustač i civilizirano rasteže usta od uha do uha kad se rukuje s nama nepoznatim ljudima, zatim sjeda do svojeg branitelja A. Nobila i onda njih dvojica zajedno proizvode perfektni smiješak, kao da su se slučajno sreli u münchenskoj pivnici ili na nedjeljnoj šetnji Ilicom.

Isto se ponavlja kad ulazi optuženik Josip Perković. I širom nasmiješeni g. Perković, uz bratsku pomoć arhiva HRT-a, nastoji izbrisati sliku ubijenog Stjepana Đurekovića, koje se publika u domovini sjeti svaki put kad na ekranu vidi branitelja i branjenike. Slika ne znači da su dvojica optuženika u bilo kakvoj tvornoj vezi sa sudbinom žrtve, ali dovoljno je bilo jednom vidjeti policijsku snimku i slušati imena i prezimena današnjih optuženika pa da se stvori neizbježna asocijacija na svako njihovo pojavljivanje. Razumljivo je i opravdano da je dvojicu optuženika i njihova branitelja netko podučio da je najbolje civilizirano se smiješiti, ali HRT-u nije pametno da uz svako izvješće o njihovu suđenju pušta otprilike istu sliku ulaska u sudnicu i isti kadar onog mlađeg gospodina koji stoji i lista neki debeli spis. Ne mislimo ničim ograničavati novinarske slobode današnjeg vladajućeg kadra na javnoj televiziji, ali svaki bi si gledatelj dopustio blagu sugestiju: dobro vam je bilo ovo danas, ali dajte za sutra snimite neku novu sliku iz sudnice.

>> 'Đureković se najviše bojao da će ga Udba oteti'

>> Zašto mladi SDP-ovci ne daju uvid u sve 'gluposti' CK SKH!?

Komentara 25

DU
Deleted user
15:15 12.11.2014.

Gledanje će tek početi biti zanimljivo kad dođe Ante Joispović.

Avatar nula
nula
15:15 12.11.2014.

Tko se zadnji smije .....

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
15:56 12.11.2014.

Autor napisa:"Ne mislimo ničim ograničavati novinarske slobode današnjeg vladajućeg kadra na javnoj televiziji, ali..." Mislim kako je sve rečeno. Ovaj put (alkarskim žargonom) Starčević "u sridu"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije