Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Slučaj Vuksan ili bahatošću na omiljene

18.10.2006.
u 17:38

Unatoč tome što ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac ponavlja da su u njegovu resoru zapuhali neki novi vjetrovi i da će promjene biti korjenite, očito još ima malih bahatih moćnika koji misle da u svom "ataru" mogu raditi što im se prohtije. Uvjereni da su zakon iznad zakona, igraju se tuđim sudbinama i egzistencijama ne bojeći se obrušiti na one koji im se zbog nečega e sviđaju i koji su, u pravilu, za razliku od njih omiljeni.

Jedan takav slučaj pratimo već tjednima u zagrebačkom Ugostiteljsko-turističkom učilištu, čija je ravnateljica Nada Stanić protuzakonito dala otkaz profesoru Ivanu Vuksanu. Kada je to odlučila napraviti, očito je previdjela podršku koju Vuksan uživa među učenicima i njihovim roditeljima, što je zapravo osnovni kriterij koji govori o ljudskoj, moralnoj i profesionalnoj kvaliteti pojedinog prosvjetara. No, ravnateljici Stanić, iz njezine birokratske fotelje, iz koje su i učenici očito samo brojke, to nije bilo važno.

Na žalost, ozbiljno nije shvatila ni odluku prosvjetne inspekcije da prof. Vuksana vrati na nastavu vratila ga je tek fizički u školu, dodatno se poigravajući kolegom, dok mu u svojoj bahatosti i kratkovidnosti i drugi put u mjesec i pol dana nije uručila otkaz. Kap koja je prelila čašu? Nadajmo se. Jer iz mjerodavnog ministarstva napokon stiže poruka da bi zbog nelegalnog otkaza profesoru "cipelu" ovaj put mogla dobiti ravnateljica.

Ministar Primorac morao bi znati da će se "novi vjetrovi" u školstvu mjeriti i po brzini rješavanja ovakvih slučajeva. I da korjenitih promjena neće biti sve dok se ravnatelju dopušta da zlorabi svoj položaj na račun jednog ili više zaposlenika, a da mu "nitko ništa ne može", što se, osim u Zagrebu, događa i u drugim, pogotovo malim sredinama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije