Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko. Lazarević:

Slučaj Turibak - 'Nije mi jasno kako su toliko griješili na očevidu'

'05.07.2013. Zagreb -  Groblje Mirosevac, grobno mjesto ubijenog Hrvoja Turibaka.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
12.07.2013.
u 19:00

Od PUZ-a smo pokušali doznati i kako je moguće da na očevidu u stanu nisu pronašli Hrvojeve traperice te crvenu žensku majicu

Zagrebačka policija ispitat će je li njihov inspektor Šimatović tjerao Tomislava Turibaka da prizna ubojstvo brata Hrvoja prijeteći mu da će iz Remetinca biti odveden na 30 godina u Lepoglavu gdje će ga silovati. Te su Tomislavove riječi za Večernji list prenijeli Tomislavovi i Hrvojevi roditelji Lidija i Ivan Turibak.

Od PUZ-a smo pokušali doznati i kako je moguće da tijekom očevida ubojstva nisu u stanu pronašli Hrvojeve traperice, koje su bile u ormaru, te crvenu žensku majicu zguranu između kreveta i zida – odjeću koju je obitelj pronašla u stanu gotovo godinu nakon ubojstva.

Rastavljanje stana

No policija nam na to nije odgovorila pravdajući se da kriminalističko istraživanje i dalje traje te stoga ne mogu iznositi detalje vezane uz njegov tijek. Umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević, koji je većinu svog radnog vijeka proveo obavljajući očevide najsloženijih zločina, i sam se čudi ovom propustu policije. On objašnjava da tijekom one prve, statičke faze očevida policija mora promatrajući zabilježiti sve što vidi, to evidentirati i fotografirati:

– Tijekom drugog, dinamičkog dijela očevida okreće se tijelo žrtve, iznosi, opisuje... U potrazi za dokazima rastavljaju se sifoni, namještaj, ruše se zidovi, sve što treba. S obzirom na to da se ubojstvo studenta dogodilo u zatvorenom prostoru, bili su to idealni uvjeti za obavljanje očevida – kaže Lazarević, danas savjetnik u listu 24sata.

Naglašava da nigdje nije propisano u kojem roku očevid mora biti gotov i kaže da je policija pogriješila što je stan otpečatila, a da nije učinila sve što je trebala i morala. Čudi ga i što je policajac dirao nož u stanu, i to bez rukavica te tako ostavio svoje otiske.

Na pregled liječniku

– Trebalo je odmah Tomislava Turibaka odvesti na pregled liječniku sudske medicine, da se utvrdi kada su i kako nastale ozljede koje je imao. Jako je važno da je suradnja policije s obitelji žrtve maksimalna iako obitelj često zna od policije tražiti da poduzme nešto što su vidjeli u filmovima. No ni tada se policajac ne smije svađati, kao što su, očito, radili u ovom te slučaju ubojstva Anđele Bešlić. Obitelj Turibak sad traži javnu ispriku za sina Tomislava. Da sam ja pogriješio, ispričao bih se – rekao je Lazarević. Zagrebačku policiju pitali smo hoće li se javno ispričati obitelji Turibak zbog kaznene prijave koju su podnijeli protiv Tomislava, a koja je nakon osam mjeseci odbačena. Ali odgovora na to pitanje nema.

>>Kakav propust! Policajac na nožu ostavio svoj otisak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije