Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Skandal s Rusima otkrio nove probleme, kako nabaviti dijelove za 24 helikoptera?

Velika Gorica: Konferencija za medije predstavnika Zrakoplovno-tehničkog centra na temu "Održavanje PP zrakoplova"
Zeljko Hladika/PIXSELL
13.10.2022. u 17:58

ZTC treba opet vratiti u nadležnost MORH-a ili ga prodati stranom partneru ako ima interesa, ovakav će nestati utopljen u moru starih i novih afera

Komentara 39

NV
novo vriijeme
18:45 13.10.2022.

Zašto je ovo skandal , mi imamo njihove helikoptere i trebamo rezervne dijelove. Sutra da trudnica umre na Visu jer nema helikoptera da li bi bili sretni sa sankcijama. Istovremeno njemačka uvozi plin non stop a ovdje histerična kampanja jersu dva rusa stigla.

DU
Deleted user
18:53 13.10.2022.

Nisam apologet exSSR vojne tehnike, ali znano da su ruski helikopteri s najviše jeftinim radnim h - od svih "zapadnih" i ostalih odnosno mi ionako rabimo te vojne helikoptere za civilne zadaće (evakuacija ranjenih, bolesnih itd.) i transport na teško dostupna mjesta i tu su oni vrlo zahvalan izbor. Nemamo mi novac za cjelokupnu zapadnu eskadrilu helikoptera, iako ćemo i na to biti primorani, nesumnjivo. Tako da opet školovati posade, kupiti helikoptere, setove rez. i potrošnih dijelova za njih, tehničare za održavanje - super skupo! Ni protupožarna eskadrila nije za sastav oružanih snaga u užem pogledu - to bi bilo za vatrogasni sektor ili civilnu zaštitu, eto našlo se neko rješenje da se to sve radi preko proračuna za vojsku i kadrovima iz HRZ. Bilo bi fair da pučanstvo izdvaja poseban porez za vatrogastvo i da se nabava vrlo skupih Canadair-a i njihovo održavanje prebaci na njihova "pleća", kao što je to slučaj u SAD da lokalne zajednice naplate vatrogastvo od poreznih obveznika. Ovako ZTC ima pune ruke posla s protupožarnim avionima koji ni nisu vojni nego se rabe u sasvim drugačije namjene.

DU
Deleted user
19:45 13.10.2022.

da treba raditi sa Rusima jer Ameri ne vide Hrvatsku kao vaznu... uopce smo zadnja rupa na svirali! US Veleposlanik vec tri godine ne sjedi u Zagrebu... i nema ga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije