Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PRKA

Grad će poduzetniku 1,5 milijuna kuna platiti u ratama

12.05.2014., Koprivnica - Gradonacelnica Vesna Zeljeznjak sa suradnicima i varazdinski kolege ravnatelj koncertnog ureda Raymond Rojnik, dogradonacelnik Varazdina Vjeran Radelic i procelnica Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeca, mjesne samouprave i
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
15.06.2015.
u 06:30

Dogovoreno je da se dug isplati u šest obroka, a sve to vrijeme i dalje će teći zatezne kamate, otprilike 5000 kuna mjesečno

Koprivnička uprava već više od mjesec dana skriva činjenicu da je s gradskog računa izdvojen i blokiran iznos od oko 1,4 milijuna kuna na temelju ovršnog postupka koji je pokrenuo Zvonimir Prka, hrvatski poduzetnik iz Njemačke. Prka je ovrhu pokrenuo na temelju presude Vrhovnog suda zbog nezakonitog raskida ugovora o najmu gradskog prostora još iz sredine 90-ih. Gradski novac blokiran je još 5. svibnja.

– Nismo sretni što smo se našli u ovakvoj situaciji, ali sve gradske službe i institucije funkcioniraju normalno – kaže dogradonačelnik Mišel Jakšić (na slici). Ipak, kako doznajemo, Grad Koprivnica u međuvremenu je zatražio da mu se omogući obročna otplata Prkine tražbine, kako to i predviđa Ovršni zakon.

– Moj klijent prihvatio je obročnu naplatu i sada se čeka odluka suda. Ne bude li rješenja do 5. srpnja, blokirani novac automatski će se prebaciti na račun mog klijenta – kaže Prkin zastupnik odvjetnik Mijo Ban.

Dogovoreno je da se oko 1,4 milijuna kuna isplati u šest obroka, ali i dalje će teći zatezne kamate, oko 5000 kuna mjesečno, pa će Grad Koprivnica isplatiti Prki 50-ak tisuća kuna više, dakle ukupno gotovo milijun i pol kuna.

>> Gradska uprava Koprivnice više ne želi dionice Podravke

Komentara 2

Avatar mirica19
mirica19
10:10 15.06.2015.

SDP na vlasti pa se to u članku ne spominje?!

OS
osica
11:01 15.06.2015.

Sada bi grad Koprivnica trebala to naplatiti od onoga ili onih koji su to prouzročili. Raskid ugovora, koji je uvijek u najmanju ruku dvonstranački posao," ne može se napraviti tek tako, jer ne sviđa mi se druga strana" . Ovako,ako, dok ne budu odgovarali oni koji za to plaću primaju sve će plaćati narod. Njima ni lipica manje na računo. Bravo majstori, tražite opet vlast na izborima,narod ionako ima kratko pamćenje, pa zaslužuju vlast kakvu imaju. Sramotna neodgovornost i nažalost nije jedini slučaj u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije