Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI PROZIVAJU

Slučaj MTČ - što Vlada radi za tekstilnu industriju?

mtč
Vjeran Žganec Rogulja
28.09.2009.
u 10:23

U uvjetima kada se razvijeni svijet sve više okreće proizvodnji i preradi industrijskog i takozvanog "pametnog tekstila", hrvatske vlasti dopuštaju da tekstilna industrija u Hrvatskoj "šaptom padne" - prozivaju iz NHS-a.

Je li nakon agonije i propasti niza tekstilnih tvornica u Hrvatskoj događanje u MTČ-u d.d. konačno dovoljan razlog da Vlada primijeti kako u našoj zemlji još uvijek postoji i proizvodnja u tekstilnoj djelatnosti, zapitao se u svom obraćanju priopćenjem za javnost Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata naglašavajući da ta djelatnost postoji, ali je na izdisaju.

Ističe kako već dulji niz godina upozorava na stanje u tekstilu u Hrvatskoj, tražeći ozbiljan pristup Vlade. No, kao da su digli ruke od tekstilne proizvodnje.

- U uvjetima kada se razvijeni svijet sve više okreće proizvodnji i preradi industrijskog i takozvanog "pametnog tekstila" čiji završni proizvodi jamče i veće dodane vrijednosti te veće zarade, a time i veće plaće zaposlenih, hrvatske vlasti dopuštaju da tekstilna industrija u Hrvatskoj "šaptom padne" - prozivaju iz NHS-a.

Upozoravaju kako već dugo, zajedno sa Sindikatom tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske, tražimo sastanak nadležnog ministra i njegovih suradnika s predstavnicima sindikata i poslodavaca kako bi se zajednički dogovorila najbolja rješenja za tekstilnu industriju u Hrvatskoj, na što su dobili samo obećanja.

- Zašto resorni ministar izbjegava organizirati sastanak za spas tekstilne industrije u Hrvatskoj? Ako je politika ove Vlade iskoristiti krizu i do kraja "pokopati" tekstilnu industriju u Hrvatskoj, onda neka netko to i kaže sa svom odgovornošću za posljedice za zaposlene i njihove obitelji - zapitali su se sindikalisti pozivajući predsjednicu Vlade da hitno povuče odlučan potez za spas tekstilne industrije u Hrvatskoj i spas radnih mjesta.

- Budete li čekali s takvim potezom, u toj industriji neće nitko preostati, a od toga će koristi imati samo uvoznici i preprodavači - ocijenili su.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

NI
Nicholson
10:41 28.09.2009.

Nemojmo biti sitničavi, postavimo lakše pitanje, što uopće Vlada radi za industriju u Hrvatskoj ? Big nothing !!

MO
momak23
10:43 28.09.2009.

Država ne može spašavato brodogradilišta,industrije sve zbog nečijeg lošeg poslovanja,ali sigurno da brine o svemu..

DO
doktorica
10:35 28.09.2009.

Tekstilna industrija u Hrvatskoj je upropaštena,a vlada ne čini ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije