Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Slučaj Mladinić ili kako te država prožvače i pljune dok kažeš SMS

Pola milijarde kuna nije razlog za pokretanje represivnog sustava, ali jest kuna manjka ili viška u blagajni cvjećarnice.

Komentari 6

NA
navijala
08:58 30.09.2018.

Htjeli ste kapitalizam voila. Udbaši kolo igraju.

VL
MI
miso
05:30 30.09.2018.

... Ovo s gospodinom Mladinićem je prestrašno. ... Dobro, početak je bar bio "korektan", tvrdilo se da je oštetio .... (koga i koliko nije više ni bitno). ... A zamislite slučaj da su krenuli uništiti firmu koja nije imala nikakvih dugova niti nenaplaćenih kredita, zapošljavala 25 ljudi, najbolja mala firma komitent ZaBe, koja im je državi donijela 6,3 milijuna kuna PDV-a na samo jednoj transakciji, ... "Lopovi" u vidu sanitarne inspektorice Zore B. u ponedjeljak 8.12.2003. g. lažiranjem podataka oteli 34 milijuna kuna vrijedne robe, 14 godina zavlačili spor i konačno pravomoćno izgubili, ... Kamo to spada? U priče Vjerovali ili ne. Neeeeee! To spada u ovu i ovakvu Hrvatsku!

VL
DU
Deleted user
19:34 29.09.2018.

Općina Lastovo je specifika jer država je prozivana tek kad je lokalni kadar napravio niz uprskotina proteklih godina i kad je to, naravno, sudski sankcionirano. To je u onom stilu - nek država "posuši", a mi ćemo i dalje po bodulski, rodica, pajdo, kum svaki na svojoj poziciji trckati novac... U splitskom dnevniku su Lastovljani sami sebe prozvali Vukovarom na moru - da li treba nešto više ili sapienti sat! Tako da nemojte sažaljevati one koji su javašlukom i otezanjima ušli u općinsku blokadu... Nevjerojatna je ležernost otočkih kadrova! A sabotirali bi ama baš svaku stranu investiciju jer vječno lebdi "di san ja tute"...

VL
ST
stefj
23:48 29.09.2018.

Lastovo se ne može usporediti sa SMS-om ili cvjećarnicom. U Lastovu su sami krivi što su prolongirali plaćanja i sabotirali sve potencijalne strane investicije... A vlada? Sjeća li se netko izjave Plenkovića da sud ne sudi prema brojkama? To je rekao kada su ga novinari upitali kako se 60 lipa poreznog duga može popesti na desetke tisuća duga državi, blokade i slično... I onda vlada, taj isti Plenković, a i Marić trče pomoći Lastovu, dok istovremeno cvjećarnica ostaje zatvorena bez obzira na očitu namjeru poreznika, žena ostaje i dalje dužna desetke tisuća Kn radi 60 lipa, i dalje vrijedi kazna od 30.000 Kn radi velikog-malog slova itd. Što mislite, kako će biti kada se inspektori razmašu od Nove godine, pa krenu kazne od 300.000 Kn? Kada zatvore bakicu na Črnomercu jer prodaje čarape za 7 Kn i opale joj 300.000 Kn, a ne 60.000 koliko su joj opalili sada?... E baš smo država, baš će nas visoke kazne spasiti. Nismo bez veze opet pali na ljestvici ekonomskih sloboda, nismo bez veze niti među najgorima po konkurentnosti... Zašto bi onda u takvom okruženju netko započeo neki posao? Zašto bi netko investirao ovdje? Zapravo, zašto bi i osto ovdje kada se stvari ne popravljaju već stagniraju ili se pogoršavaju?

VL
GU
Gustirna
20:48 29.09.2018.

To je ta udbaska dvostruka linija zapovjedanja koja drma hrvatskom...falsificirali su kriminalci bajic i cvitan mladinicu...faksificirali su i krali u aferi "bankomat" falsificirali su mnogo toga ali udba ih je samo premjestila ali ne i sudila za zlocine prema ljudima...i sada su postavili njihovog zamjenika za sefa, valjda da se tradicija kriminala u dorhu ne prekine...

VL
DD
ddh
16:01 30.09.2018.

Ovo piskaranje medija i te novinarke je toliko bezobrazno i licemjerno, da je to neshvatljivo. Pa mediji su ti koji su svojevremeno dizali hajku na Mladinica, koji su ga otuzivali, izmisljali sve i svasta, osudjivali i osudili ga, versili pritisakk na sudstvo i Mladinica doveli tamo gdje je sada. Utrkivali. su se mediji, tko ce vise izmisliti i podmetnuti. Sada ti isti medij optuzuju drzavu i pluju po njoj. Ali kod tih i takvih medija je sve moguce.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.