Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slučaj Maškarin: Vještacima sporna skrb za pacijenta poslije operacije

maškarin
Pero Lovrović/Pixsell
12.01.2010.
u 17:46

Vještaci su ustrajali u tvrdnji da je ozljeda aorte koja je najvjerojatnije nastala za uvođenja instrumenta troakara u trbušnu šupljinu, specifična komplikacija.

Više od četiri sata vještački tim Medicinskog fakulteta u Splitu danas je na riječkome Općinskom sudu, u postupku u kojem obitelj Miroslava Maškarina, za pretrpljene boli zbog invalidnosti bliske osobe traži od KBC-a Rijeka i Republike Hrvatske naknadu od 660.000 kuna, obrazlagao nalaz i mišljenje o operativnom zahvatu na slijepom crijevu nakon kojega je mladi Rabljanin u srpnju 2006. godine izgubio nogu.

Pred sutkinjom Larisom Crnković vještaci su ustrajali u tvrdnji da je ozljeda aorte koja je najvjerojatnije nastala za uvođenja instrumenta troakara u trbušnu šupljinu, specifična komplikacija.

Prema njima, ispravnim zahvatom, operacijom izvedenom prema pravilima struke, ozlijeđena je aorta. O tome “tko je tada i zbog čega tu ozljedu izazvao” nisu mogli ništa reći. Prema splitskim je vještacima sporan postoperativni tijek skrbi za pacijenta.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:04 12.01.2010.

ozljedu je izazvao vrag skojim liječnicu tikve sade...ovaj vještački tim školovan je kod milana vidovitog

AP
ApoloniDafne
21:37 12.01.2010.

Meni nije jasno da mi nemamo osiguranja ovakvih slučajeva, koja su lako moguća u kliničkoj praksi. Mladi čovjek , koji je doživio ovakvu tragediju , mora imati životno osiguranje i mogućnost da neće nastavak života provesti kao prosjak.Valjda smo takovu fazu kapitalizma ipak prevladali. Ili nismo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije