Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas ispitani liječnici i medicinske sestre

Slučaj Maškarin: 'U sali je nastala opća panika'

20.11.2008.
u 19:02

RIJEKA – Kirurgu dr. Branku Popoviću, optuženom da je prilikom operacije slijepog crijeva Miroslava Maškarina propustio postupati s dužnom pažnjom sukladno pravilima liječničke struke te da je odabrao pogrešnu laparoskopsku metodu za zahvat i nepravilinim uvođenjem instrumenta troakara oštetio stijenku aorte – zbog čega je pacijentu amputirana lijeva noga u visini polovice bedrene kosti – danas je na riječkom Općinskom sudu nastavljeno suđenje.

Ispitano je četvero svjedoka, liječnika i medicinskih sestara koji su sudjelovali u operaciji. Kirurg dr. Janoš Horvat, asistent na operaciji, u dvosatnom je svjedočenju iscrpno opisao što se događalo u operacijskoj sali. Zahvat je, prema njegovu svjedočenju, tekao glatko gotovo do samoga kraja, a da je nešto pošlo po zlu shvatili su, kaže, istovremeno i anesteziolog (registriravši pad krvnog tlaka) i kirurzi za stolom. – Meni je ta ozljeda bizarna, ne mogu naći neki logičan slijed događaja – kazao je.

Prisjetio se i da je u salu pozvano još dvoje kirurga. Tvrdi da krvarenje iz aorte nije započelo odmah po uvođenju troakara, jer da “na instrumentu nije bilo tragova krvi”.

Nitko od ispitanih svjedoka nije, “zbog panike koja je u sali nastala”, mogao razlučiti kada se što događalo i koliko su noge bile bez cirkulacije. Novo vještačenje koje traži riječki KBC komentirao je Miroslavov otac Ivica:

– Njima ni jedno vještačenje neće biti dobro.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije