Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o ljubavi
Povratak na članak

Slučaj Kongo: Imani Naomi Baričević više nije siroče

Bog nam je poslao to dijete, koje smo htjeli spasiti iz bijede, kaže Dario Baričević

Komentari 9

AM
Axis Mundi
11:23 19.03.2013.

ovdje vidim samo - da je nestao čovjek. kad je već u dvije ulice jednog grada kompeticija u pitanju, pa kako onda ne bi bila i šire, globalno. u Hrvatskoj primjerice podjela je takva da se maltene moraš ispričavati štoo voliš, recimo, Trogir, Split ili Dubrovnik, što se i tamo osjećaš kao "svoj na svome", a sa sjevera si, i obratno. pa tko će mi odredit' granice? ista stvar u odnosu na druge zemlje/države. a svi smo samo - ljudi. i imamo samo ovu Zemlju. shvatite kako možete. pun k.... mi je podjela, nadglasavanja, omalovažavanja itd... stoga, ako je i jedan život spašen i unaprijeđen, kome to smeta? da, ima i u susjedstvu potrebitih, ok, nađimo ih i pomognimo, no svi ne možemo djelovati na istoj strani. kad je ovdje "grmilo", nije nam smetala pomoć "izvana".

VL
CR
crogerman
10:36 19.03.2013.

Gledao sam prije nekog vremena na njemačkoj televiziji dokumantarac o djevojci posvojenoj kao beba od Nijemaca koja je sa 20 godina htjela upoznati svoje biološke roditelje sa Madagaskara!Otputovala je tamo uoznala biološke roditelje!Na kraju priče ona je bila iznimno stretnaa ali isto tako je spoznala da su njeni stvarni roditelji oni koji su bili uz nju kad je bila bolesna ,kad je dobila prvi zubić i kad je trebala roditeljsku podršku! Svu sreću želim ovim ljudima!!!!!!

VL
MA
mare0801
07:01 17.03.2013.

sramota je da netko može negativno komentirati ovakav slučaj,jer priča je topla i iskrena. Sjećam se jednog gostovanja na tv neke mlade volonterke vezane uz Crkvu,koja je rekla da je 800-1000 kn koje bi uplatili omogućavamo godišnje plaćanje internata,sa svim troškovima života i školovanja u Africi za jedno dijete.I meni se učinilo da je ispravnije donirati taj novac u Hrvatskoj za istu svrhu,ali onda sam shvatila da s tim novcem ovdje ne možeš ništa,da nema organizirane mreže za takvu pomoć,da nema informacija o tome kako bi se trošila,pa sam odustala i uplatim tu i tamo kada vidim vapaje za pomoć u novinama.Nakon ovog članka,mislim da ću se raspitati o onoj prvoj afričkoj soluciji.Tamo će taj, ovdje simboličan novac,imati veću vrijednost i biti bolje iskorišten.

VL
MA
matador007
08:04 17.03.2013.

Prekrasna priča i još jedan dokaz da ljubav ne pozna granice, ni boju kože,niti bilo šta drugo osim ljubavi same.Bog blagoslovio ove divne ljude koji su spasili i vole ovo napaćeno dijete!

VL
Avatar Ivchister
Ivchister
08:13 17.03.2013.

Vrlo dirljiva priča i interesantan članak . Želim im svu sreću.

VL
X3
xstone 35
08:26 17.03.2013.

prekrasna priča. Spasiti jedan mali život što može biti ljepše? Svaka vam čast obitelj Baričević malo je takvih kao vi u ovoj zemlji.

VL
LJ
Little John
09:58 17.03.2013.

Ovo je cin ljubavi i krscanstvo na djelu. Zelim obitelji Baricevic svu srecu na svijetu!!

VL
CZ
carlos_zg
19:05 19.03.2013.

Svaka čast obitelji koja se unatoč zloj prevarantici upustila u komplicirano posvojenje siročeta! A tu varalicu Adrianu osuditi na dvadeset godina robije! Lijep pozdrav obitelji Baričević.

VL
PA
pancake
20:26 16.03.2013.

isto tako su mogli usvojiti dijete iz nekog hrvatskog doma za nezbrinutu djecu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.