Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DAJLa

Slučaj Dajla: Tužbu protiv države podnio i kupac terena za golf

'30.07.2011-Dajla -Kompleks koji je nakada pripadao crkvi  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
09.09.2011.
u 20:00

Nakon Vatikana i Abbazije i golferski investitor tuži Hrvatsku zbog zemljišta u Istri.

Nakon tužbi Svete Stolice i Abbazije d. o. o. protiv rješenja Ministarstva pravosuđa o povratu zemljišta u Dajli državi, Upravni sud primio je u četvrtak još jednu tužbu.

– Treću tužbu podnio je 8. rujna 2011. tužitelj Golf Istria Magica d. o. o. Buje – rekla nam je glasnogovornica Upravnog suda Lidija Prica. Golf Istria Magica kupio je terene za golf-igrališta od Porečko-pulske biskupije u novigradskoj Dajli, koje je biskupija dobila u povratu oduzete imovine.

Ključne riječi

Komentara 12

CH
chemica
21:48 09.09.2011.

Ma vidi ti te rvatine kako se razbahatiše. Oteli su PRIVATNU imovinu! Ovo je van svakog očekivanja. Biti baš toliko bedast...Čovjek je pošteno platio, a sada mu država oduzima! Nije njegov problem što je Crkva od koje je kupio zemljište prethodno postala vlasnikom na temelju protuzakonitog rješenja izdanog od strane same same države. On bi SVOJE milijune nazad, ali od koga ih tražiti...Popovi su nam ga i opet lijepo uvalili. Oni ubraše lovu, a nas sad tuže. Nit luk jeli, nit luk mirisali. Evo ti Milanoviću još jedan problem kojeg ti HDZ ostavlja u nasljedstvo. \"Domoljubima\" je ionako bilo bitno samo pokupiti simpatije polupismenog dijela javnosti. No, mulci, jel vidite sad? Toliko ste nahvalili zlotvore pa je na kraju ispalo ono što smo vam mi pametni rekli da će se desiti. Ništa dobroga za sve nas.

OJ
ojbudisvoj
21:49 09.09.2011.

Evo sami je početak školske godine. Bilo bi dobro da ministarstvo prosvjete osigura mogućnost da se, već od prvog razreda, učenici upoznaju sa osnovama ove tematike u okviru predmeta koji bi se zvao „Slučaj Dajla“. Tako ne bi morao Darko Pavičić uvijek izpočetka i ponovo, i već se svima čini od pamtivijeka, evaluirati ovu problematiku, a mi svi bismo imali mirniji san.

SI
sinaj
21:48 09.09.2011.

E moj biskupe Milovane, šta bi dao da možeš vratiti vrijeme i razmisliti dvaput?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije