Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slučaj Dajla: Tužbu protiv države podnio i kupac terena za golf

Nakon Vatikana i Abbazije i golferski investitor tuži Hrvatsku zbog zemljišta u Istri.
09. rujna 2011. u 20:00 12 komentara 20 prikaza
'30.07.2011-Dajla -Kompleks koji je nakada pripadao crkvi  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'

Nakon tužbi Svete Stolice i Abbazije d. o. o. protiv rješenja Ministarstva pravosuđa o povratu zemljišta u Dajli državi, Upravni sud primio je u četvrtak još jednu tužbu.

– Treću tužbu podnio je 8. rujna 2011. tužitelj Golf Istria Magica d. o. o. Buje – rekla nam je glasnogovornica Upravnog suda Lidija Prica. Golf Istria Magica kupio je terene za golf-igrališta od Porečko-pulske biskupije u novigradskoj Dajli, koje je biskupija dobila u povratu oduzete imovine.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • chemica:

    Ma vidi ti te rvatine kako se razbahatiše. Oteli su PRIVATNU imovinu! Ovo je van svakog očekivanja. Biti baš toliko bedast...Čovjek je pošteno platio, a sada mu država oduzima! Nije njegov problem što je Crkva od koje je kupio zemljište ... prikaži još! prethodno postala vlasnikom na temelju protuzakonitog rješenja izdanog od strane same same države. On bi SVOJE milijune nazad, ali od koga ih tražiti...Popovi su nam ga i opet lijepo uvalili. Oni ubraše lovu, a nas sad tuže. Nit luk jeli, nit luk mirisali. Evo ti Milanoviću još jedan problem kojeg ti HDZ ostavlja u nasljedstvo. \"Domoljubima\" je ionako bilo bitno samo pokupiti simpatije polupismenog dijela javnosti. No, mulci, jel vidite sad? Toliko ste nahvalili zlotvore pa je na kraju ispalo ono što smo vam mi pametni rekli da će se desiti. Ništa dobroga za sve nas.

  • ojbudisvoj:

    Evo sami je početak školske godine. Bilo bi dobro da ministarstvo prosvjete osigura mogućnost da se, već od prvog razreda, učenici upoznaju sa osnovama ove tematike u okviru predmeta koji bi se zvao „Slučaj Dajla“. Tako ne bi morao Darko ... prikaži još! Pavičić uvijek izpočetka i ponovo, i već se svima čini od pamtivijeka, evaluirati ovu problematiku, a mi svi bismo imali mirniji san.

  • sinaj:

    E moj biskupe Milovane, šta bi dao da možeš vratiti vrijeme i razmisliti dvaput?!