Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pusić zvala slovence

Slovenski vojni brod ušao u naše vode, susjedi opovrgavaju

erjavec, pusić (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
06.04.2012.
u 15:40

Vesna Pusić kontaktirala je s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavcem te zatražila objašnjenje situacije.

Brod slovenske vojske u četvrtak nešto poslije 9 sati plovio je hrvatskim morem 5 Nm južno od crte sredine razgraničenja, javlja iPress.

Nakon što je savudrijski ribar Moreno Ossich uočio slovenski brod, radiovezom prenio je informaciju koja je stigla do Lučke kapetanije Pula.

Vojni brod potom je napustio hrvatske teritorijalne vode, a do Ossicheva ribarskog broda koji se nalazio 2 Nm južno od sredine crte razgraničenja stigla je slovenska policija na gumenjaku. Interesirali su se što Ossich tamo radi.

Za vrijeme cijelog incidenta na moru nigdje u blizini nije bilo hrvatske policije.

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova priopćeno je da je jučer od Ministarstva unutarnjih poslova primilo informaciju kojom je upozoreno na uplovljavanje slovenskog vojnog broda u hrvatske teritorijalne vode. Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kontaktirala je s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavcem te zatražila objašnjenje situacije koja je suprotna duhu arbitražnog sporazuma i šteti njegovoj provedbi. Ministar Erjavec istaknuo je kako prema slovenskim izvorima nije bilo uplovljavanja u hrvatske teritorijalne vode.

Slovenski mediji također su izvijestili o incidentu. Tako Slovenske novice pišu da je slovensko ministarstvo obrane priopćilo da vojni brod Ankaran 21 nije uplovio u hrvatske vode.

Glasnogovornik slovenske vojske Simon Korez izjavio je da je patrolni čamac Ankaran plovio prema planu te da se nalazio unutar slovenskih voda.

Komentara 221

MA
matildica
19:21 06.04.2012.

nema posla u brodogranji napravite brod dugačak kao piranski zaljev i zajedno s topovima usidrite na granicu

OB
-obrisani-
08:54 07.04.2012.

hrvati nemaju bojni brod a od kud slovencima al ste se poplašili da će vas janezi okupirati pa ćete morati raditi

OB
-obrisani-
09:11 07.04.2012.

uplašili se malenih janeza....hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije