Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taktika

Slovenski predsjednik i premijer, Pahor i Cerar, prema Hrvatskoj kao dobar i loš policajac

Borut Pahor i Miro Cerar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.10.2015.
u 15:24

Pahor inzistira na suradnji, a Cerar optužuje

Slovenski državni vrh se podijelio: predsjednik Borut Pahor preuzeo je ulogu dobrog, a premijer Miro Cerar lošeg policajca u odnosu prema Hrvatskoj. I za sada im ta taktika daje rezultate. Pahor, koji je i iz prijašnjih sukoba s Hrvatskom naučio da je bolje na licu imati smiješak kad se razgovara o problemima, inzistira na toleranciji i suradnji, dok je Cerar – nakon nekoliko dana idile kad je ili hvalio komunikaciju s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem ili se suzdržavao od komentara – napao Hrvatsku, optužujući je u europskim medijima za neeuropsko ponašanje. Unatoč različitim pristupima, slovenska strana nastupa jedinstveno.

Pahorov susret s predsjednikom EK Jeanom-Claudeom Junckerom rezultirao je hitnim summitom čelnika država s tzv. istočnoeuropske rute imigranata, iako kriza traje mjesecima. Doznaje se da je šef EK bio ganut do suza slikama izbjeglica koji prelaze Sutlu te da je “suosjećao s malom Slovenijom”. Tako je, nastavljajući filmsku analogiju, iz rakursa Bruxellesa Slovenija postala good guy (pozitivac), a Hrvatska bad guy (negativac).  

>>  Pahor: Slovenija ne smije postati džep u kojem bi se skupljale izbjeglice

Komentara 9

BU
bubimima
17:35 25.10.2015.

Doznaje se da je šef EK bio ganut do suza slikama izbjeglica koji prelaze Sutlu te da je “suosjećao s malom Slovenijom”. --- Pa što onda nije poslao avione po migrante da ih bez stresa prebaci na odredišta?

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:32 25.10.2015.

Njih obojicu niti njihovi ne uzimaju za ozbiljno.

FU
fullmax
18:08 25.10.2015.

Treba Slovencima oduzeti sve ilegalno sagradjene nekretnine na Jadranu I sve ih u vrit nazaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije