Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ

'Slovenski parlament još može ratificirati pristupni ugovor RH'

'19.12.2012., Osijek - Na Umjetnickoj akademiji predsjednik Ivo Josipovic odrzao je predavanje studentima na temu Glazba i politika. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
16.02.2013.
u 15:07

Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti, komentar je Josipovića na promjenu pregovarača o Ljubljanskoj banci

Vjerujem da Slovenski parlament još može na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU-om, kazao je u subotu na druženju s građanima hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Govoreći o rješenju pitanja Ljubljanske banke, dobrim znakom smatra najavljeni razgovor hrvatskoga i slovenskog premijera. Komentirajući smjenu slovenskog pregovarača o Ljubljanskoj banci, ministra vanjskih poslova Karla Erjavca, predsjednik je kazao: - Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti.

Nakon kave s građanima u Uredu predsjednika, Josipović se osvrnuo i na izbore za Europski parlament, te ponovio da su oni vrlo važni za Republiku Hrvatsku. - Osim što ćemo dobiti svoje eurozastupnike, oni imaju i svoju simboličnu vrijednost jer su to naši prvi europski izbori. Zato bih htio da proteknu u maksimalno demokratičnom tonu, da budu sjajno organizirani i da građani izađu u velikom broju na izbore - istakao je predsjednik.

S obzirom da Josipović upravo obilježava tri godine na Pantovčaku, na pitanje novinara kako bi ocijenio taj period odgovorio je kako bi mu bilo normalno da njega drugi ocjenjuju, a ne on sam sebe.

Inače, tijekom druženja s građana cijeloga dan primio je čak 200-njak ljudi koji su proteklih mjeseci izrazili želju upoznati predsjednika i fotografirati se s njim za uspomenu, a razveselili su ga i sitnim darovima pažnje.

>>'Zakon mi priječi da europske izbore raspišem prije 1. srpnja'

Komentara 69

BI
bijeliptic
16:24 16.02.2013.

aristarh ja mislim da slovenski srbi očijukaju sa srbima srbiji i vlasima u hrvatskoj i hr. vladom i pantovčakom sve je u igri ako ne uđemo imat će vlasi iz hr. problem --odnosno vlada-

YU
yututu
19:03 16.02.2013.

Janezi samo blefiraYU - oni dobro znaYU da će na kraYU biti kako su im gazde ameri već naredili. "Pravednik" jednako ZNA ......

DK
dkatica2
16:22 16.02.2013.

sa slovencima i srbima plešete žikino kolo jer vi ste jugosloveni , mrzite hrvatsku a volite državni proračun ,amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije