Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenski parlament će izvanredno opet raspravljati o Hrvatskoj

pahot-test
Arhivska
29.09.2009.
u 09:52

Noćas oko 1.30 sati završena je duga sjednica Slovenskog parlamenta nakon koje je zaključeno da će slovenska vlada predložiti sklapanje arbitražnog sporazuma do 1. listopada.

Slovenska vlada do 1. listopada predložit će sklapanje arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog pitanja s Hrvatskom, zaključeno je nakon noćašnje sjednice slovenskog parlamenta, a prenose slovenski mediji.
 
Državni zbor prihvatio je i odluku kojom se potvrđuje da je DZ upoznat sa stajalištima Slovenije prema pregovorima o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.
 
Pavel Gantar, predsjednik slovenskog parlamenta, izjavio je da se radi o "jakom i obvezujućem" zaključku za vladu. To bi značilo da se može očekivati još jedna izvanredna sjednica na kojoj bi trebao biti prihvaćen prijedlog arbitražnog sporazuma, i to do četvrtka.

Ključne riječi

Komentara 41

LD
ldraskic
10:08 29.09.2009.

Odbor za poslove Europske unije slovenskog parlamenta jednoglasno je prihvatio da se na pristupnoj konferenciji s Hrvatskom, koja će se održati u petak, otvori šest i zatvori pet pregovaračkih poglavlja koje je Slovenija do sada blokirala!

AU
autoritet
10:40 29.09.2009.

HI HI HI, divnio ih je gledati kako se krčkaju u vlastitom sosu... Hi hi hi

OB
-obrisani-
10:04 29.09.2009.

29.09.2009. u 08:56h jadnihrvat je napisao/la: Kada če Slovenski brodovi prolaziti kroz Slovensko more do onog otvorenoga mora na Jadranu biče obaveza da se onako uljudno i sa dignitetom igra ona stara šaljiva Dalmatinska pjesma poznatoga kapetana Ive koja ide ovako: Nedamo mi ni mm našega mora, mi Hrvati obično idemo za Haag, mi smo uvijek nevini, jaki i uspješni, osim kada stigne vitez Borut i malo nas ošamara, oj naš lijepi Jadran bez onim par mm mora, oj naš vitez Gotovina koji je stigao do Haaga, oj naša pobjeda bez Gazimestana, oj naša Jadranko poštena srbo-hrvatice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije