Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAHTJEV VATIKANA

Slovenski nadbiskupi moraju se povući zbog financijskog skandala

anton stres
Boštjan Tacol/Žurnal24/PIXSELL
31.07.2013.
u 11:03

Službenu odluku Vatikana danas bi trebao objaviti apostolski nuncij Juliusz Janusz

Anton Stres i Marjan Turnšek, ljubljanski, odnosno mariborski nadbiskup, moraju se povući pod pritiskom Vatikana zbog financijskog skandala u Mariborskoj nadbiskupiji, piše ljubljanski Dnevnik pozivajući se na visoke izvore u Vatikanu.

Stresovo mjesto bi prema pisanju Dela trebao preuzeti biskup Novog Mesta Andrej Glavan, dok bi prema informacijama Dnevnika Ljubljansku nadbiskupiju trebao voditi zbor savjetnika.

Slovenska biskupska konferencija najavila je konferenciju za medije koja bi se trebala održati danas u podne, a njoj će osim Stresa i Turnšeka nazočiti i apostolski nuncij Juliusz Janusz, koji bi trebao službeno objaviti odluku Vatikana.

Razlog povlačenja nadbiskupa leži u financijskom kolapsu Mariborske nadbiskupije do kojeg je došlo zbog riskantnih financijskih odluka u godinama prije krize, pogotovo 2003. godine. Skandal je eruptirao početkom 2011. godine, a zbog umiješanosti već su se povukli bivši šef financijskih poslovanja Mirko Krašovec i nadbiskup Franc Kramberger.

>> Nadbiskup na meti Vatikana zbog djece, ali i zbog pornokanala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije