Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenski ministar vanjskih poslova o ostavci: Sve opcije su otvorene

"S obzirom da šef oporbe smatra da bih trebao preuzeti odgovornost - sve su opcije otvorene, pa i da ponudim ostavku".
26. srpnja 2015. u 14:53 72 komentara 5933 prikaza
Karl Erjavec
Foto: Željko Lukunić/PIXELL

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec oglasio se prvi put nakon afere o arbitraži i rekao da ne isključuje mogućnost svoje ostavke.

Sve su opcije otvorene, a konačnu odluku će donijeti premijer, rekao je Erjavec slovenskim novinarima, piše slovenski 24ur.com

"S obzirom da šef oporbe smatra da bih trebao preuzeti odgovornost - sve su opcije otvorene, pa i da ponudim ostavku".

Još je jednom ponovio kako je bio vrlo iznenađen nakon izbijanja afere te je opovrgnuo nagađanja da je imao saznanja o razgovorima Jerneja Sekoleca, slovenskog člana Arbitražnog suda u Haagu i slovenske zastupnice Simone Drenik.

>>Jernej Sekolec podnio ostavku, ostavku ponudila i Simona Drenik! Sud: Imate 15 dana da nađete zamjenu

Milanović se sastaje s predstavnicima parlamentarnih stranaka

Premijer Zoran Milanović će s predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka o daljnjim potezima Hrvatske, nakon otkrivanja afere o arbitraži, razgovarati sutra u 11 sati u Banskim dvorima, izvijestili su iz Vlade.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar Admiral
  Admiral:

  Neka oni daju ostavke ili ne,nama je samo jedno činiti,otkazati arbitražu

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  g. Erjavec, niste rekli koji su to odvjetnici rekli da Sloveniaj dobiva arbitrazu a pogotovo koji su to novi argumenti koji su bili tako jaki da ste to misljenje rekli javno. :-)

 • mikrogrizzly:

  Erjavec je član sivih pantera, kako nazivaju umirovljeničku stranku u Sloveniji. Kao lik nije odveć bitan u ovoj epizodi, iako da su mu zašili usta - on bi propištao na drugi kraj probavne cijevi i hvalisao se kako je Slovenija ... prikaži još! dobro prošla u arbitraži. Iako zna da je zabranjeno bilo kakvo javno iznošenje informacija! Al je on seljober po stanju duha... Usput budi rečeno, ostavka nije zbog Hrvatske i arbitraže nego zato jer će proći par stotina godina prije nego što Slovenija bude opet u poziciji ucjenjivati Hrvatsku i zato nevjerojatna žal za "uprskotinom". Da završim u sivopanterskom stilu: Iscurelo sirće!