Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE BROJ ZARAŽENIH

Ministar najavio promjene: Slovenija će pooštriti mjere na granici s Hrvatskom?

Gužva na malom graničnom prijelazu Bregana - Obrežje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
02.07.2020.
u 17:21

Gantar je kazao da se vrlo vjerojatno može očekivati pooštravanje mjera na granici s Hrvatskom, a možda i s Mađarskom. Više bi se trebalo znati danas u 17 sati, kada vlada ima konferenciju za novinare, javljaju slovenski mediji

Slovenski ministar zdravlja Tomaž Gantar najavio je da će se tijekom dana ili sutra donijeti novi pravilnik o postupanjima na granici, a razmišljaju i o ponovnom uvođenju karantene za strance koji ulaze u Sloveniju. Ta je najava stigla nakon što je u Sloveniji danas potvrđen 21 novi slučaj, što je osam više nego dan ranije. To je ujedno i najveći broj dnevnih novih zaraza sve od 16. travnja kad je bilo 36 pozitivnih testova.

Gantar je kazao da se vrlo vjerojatno može očekivati pooštravanje mjera na granici s Hrvatskom, a možda i s Mađarskom. Više bi se trebalo znati danas u 17 sati, kada vlada ima konferenciju za novinare, javljaju slovenski mediji.

Trenutno je u Sloveniji hospitalizirano 9 bolesnika zbog Covida-19, što je jedan više nego prethodni dan, no nijedan među njima ne treba intenzivno liječenje. Ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije sa zadnjim se podacima povećao na 1634, dok broj umrlih među zaraženima i dalje ostaje 111 jer nije bilo novih smrtnih slučajeva među zaraženim osobama, prenosi HRT.

Infektologinja Bojana Beović, koja vodi stručni tim vlade za koronakrizu, izjavila je da je brine što je među novozaraženima, uz već ranije poznati problem importiranih slučajeva iz inozemstva, i dosta slučajeva lokalnog prijenosa, odnosno zaraza čiji izvor nije sasvim jasan.

Ključne riječi

Komentara 15

TO
tomislav10
17:59 02.07.2020.

Slovenci su nam predložili da zatvorimo noćne klubove i pooštrimo mjere želimo li slovenske turiste. Mi to nismo napravili već obrnuto i eto slovenskih kontramjera.

TM
Tata_mata
17:50 02.07.2020.

"Sigurna zemlja"

PS
popevke sAm slagal
17:48 02.07.2020.

O.K.. Karantena od dva tjedna za Slovence koji ulaze u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije