Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenski eurozastupnik: Granični problemi s Hrvatskom blokiraju naše odnose

13.11.2008.
u 19:13

Zastupnik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) u Europskom parlamentu (EP) Aurelio Juri, koji je to mjesto preuzeo od Boruta Pahora nekon što je Pahor imenovan mandatarom za sastav nove Vlade, u četvrtak je izrazio potporu službenim stajalištima Ljubljane o otvaranju novih poglavlja u pregovorima Europske komisije s Hrvatskom, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

- Očekujem da će Hrvatska imati razumijevanje za slovensku suzdržanost glede granice. Bez obzira na to što Hrvatska tvrdi da ne prejudicira granicu, ono što je napisala u pristupnim dokumentima može biti shvaćeno kao prejudiciranje prije nego što bude presuđeno u sporu - izjavio je Juri koji će Pahora zamijeniti i na mjestu potpredsjednika zajedničkoga parlamentarnog odbora EU - Hrvatska.

- Očekujem da će naša Vlada pregovore pomaknuti s mrtve točke jer se granično pitanje predugo vuče i ne blokira samo pristupne pregovore s Hrvatskom nego i naše dvostrane odnose - rekao je Juri, a prenijela Slovenska tiskovna agencija STA.

- Nadam se da će Vlada učiniti korak naprijed i napokon naći put prema Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu ili nekom drugom obliku arbitraže - rekao je Juri.

Podsjetio je da je osobno kao parlamentarni zastupnik inicijativu za arbitražu dao još prije pet godina, kad su se tomu protivile i slovenska Vlada i parlamentarna oporba, pa je s takvim gledištem svojedobno bio iznimka i u svojoj stranci.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije