Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mariborčanin

Slovenski 'Abu Bakr' sam se prijavio policiji, nije terorist

ISIL
Foto: ilustracija
30.03.2016.
u 14:32

Mariborčanin (28) se sâm prijavio, izrazio žaljenje i objasnio da je snimkama želio uznemiriti korisnike i izazvati negativne reakcije u društvu

Snimke na Youtubeu kojima je Sloveniji, osobiti njezinoj vojsci, prijetio korisnik koji je uzeo ime ''Abu Bakr'' ne predstavljaju terorističku ugrozu, a otkriveno je da je riječ o neslanoj šali 28-godišnjaka iz Maribora, potvrdila je slovenska policija koja je zadnjih dana o tome provodila istragu.

Mariborčanin (28) se sâm prijavio, izrazio žaljenje i objasnio da je snimkama želio uznemiriti korisnike i izazvati negativne reakcije u društvu, navela je policija u izjavi za javnost.
Zbog neslane šale Mariborčanin će biti kazneno prijavljen, potvrdila je policija, ali ne zbog terorizma nego zbog uznemiravanja javnosti, a po zakonskoj odredbi može se izreći kazna do tri godine zatvora.

Snimke na kojima se vidi nekoliko vojarni u zapadnom dijelu Slovenije, zatim zgrade u Ljubljani u kojima su smješteni vlada, predsjedništvo i parlament, prati arapska glazba, a tako svoje snimke znaju prikazati terorističke skupine, uz upozorenje da je "sada došao red na Ljubljanu i Maribor" i da Slovenija nema dobru zaštitu svoje malobrojne vojske iako je članica EU-a i NATO saveza.
Osim toga, mariborski "Abu Bakr" objavio je i fotografije najistaknutijih slovenskih političara, uključivši premijera i predsjednika države, sugerirajući da nemaju potrebno osiguranje i zaštitu.

Abu Bakr, zvan "Al Sidik", muslimanski je kalif iz sedmog stoljeća i jedan od najbližih pratitelja proroka Muhameda. Po njemu je svoj ratni nadimak uzeo i Abu Bakr al Bagdadi, vođa terorističke Islamske države (ISIL). 

>> Večernjak u ISIL-ovu kampu u šumi kraj Ljubljane

Komentara 3

SA
samuraj
15:44 30.03.2016.

Dati mu tri godine zatvora da ima vremena smišljati nove šale. Kret.n.

CA
carcarevacarski
19:53 30.03.2016.

sto mu je trebala ova reklama ,bolje je da si nesto radio a ne sliko se

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:21 30.03.2016.

Ovaju bude nadljal jer ipak je to Europa, red i rad..Da se zajebaval kod nas na balkanu i kada bude uhvačen bleknul da je pravi hrvat koji se uz Boga i domoljublje osječal kao svoj na svome dok je pravil video balkanska raja bi ga nosila na rukama kao nevinog viteza video produkcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije